Απαγορεύονται πλήρως τα greeklish και το spam.
Η μη τήρηση των κανόνων οδηγεί απευθείας σε BAN.

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!!

Πήγαινε κάτω

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! Empty [Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!!

Δημοσίευση από BATNICK Τρι 16 Σεπ 2014, 20:24

Μια φορά κι ένα καιρό, σε ένα μακρινό δάσος, υπήρχε ένα ξεχασμένο χωριουδάκι. Εκεί ζούσαν κάτι μικροσκοπικά πλασματάκια που τα έλεγαν Στρουμφ! Ήταν γεμάτα καλοσύνη!

Αλλά στο ίδιο δάσος ζούσε και ο Δρακουμέλ, ο ταλαντούχος μάγος. Ήταν γεμάτος κακία και έλεγε συνεχώς:
«Ω, πόσο σας μισώ απαίσια Στρουμφάκια! Δε γλιτώνετε, μια μέρα θα πέσετε στα χέρια μου και τότε αλίμονό σας! Θα σας πιάσω! Μια μέρα θα βρω το χωριό σας...»

Μέχρι τώρα δε το βρήκε. Αν λοιπόν κάποια μέρα βρεθείτε στο δάσος αυτό, σίγουρα θα ακούσετε τις κραυγές του Δρακουμέλ κι αν είστε καλά παιδάκια, δεν αποκλείετε να συναντήσετε και τα Στρουμφάκια!


[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! 500px-10

Ήταν Τετάρτη, 2 Μαΐου 1984 όταν με αυτά τα λόγια και με τη φωνή της Χαράς Τσακίρη τα Ελληνόπουλα γνώρισαν για πρώτη φορά τα συμπαθέστατα Στρουμφάκια, μέσα από τη τηλεοπτική συχνότητα της ΕΡΤ.

Από τότε έχουν περάσει σχεδόν τριάντα χρόνια, αλλά τα μικρά γαλάζια πλασματάκια εξακολουθούν να ζουν στις καρδιές όλων μας... μικρών και μεγάλων!

Τα Στρουμφάκια (γαλλικά: Les Schtroumpfs, αγγλικά: The Smurfs) είναι μια φανταστική κοινότητα από μικρά γαλάζια πλάσματα τα οποία ζουν στο στρουμφοχωριό μέσα στο δάσος. Είναι δημιούργημα του Βέλγου καρτουνίστα Πιερ Καλιφόρντ, γνωστότερο ως Πεγιό (Peyo) ο οποίος παρουσίασε τα μικρά γαλάζια πλάσματα του δάσους στις 23 Οκτωβρίου 1958, σε μια λωρίδα στο περιοδικό κόμικ «Σπιρού (Le Journal de Spirou)». Μέχρι τον επόμενο χρόνο, τα Στρουμφάκια είχαν τη δική τους σειρά στο περιοδικό.

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! Smurfs10
Η πρώτη εμφάνιση των Στρουμφ
Πολύ σύντομα τα Στρουμφάκια κυκλοφόρησαν σε παιχνίδια και κούκλες. Ενδιαφέρον όμως, παρουσιάζει η ιστορία για το πως έκαναν την εμφάνιση τους στην αμερικανική τηλεόραση. Ένα κοριτσάκι, που το όνομα της ήταν Μελίσσα Σίλβερμαν, σε διακοπές που ήταν με την οικογένεια της στο Κολοράντο, ζήτησε από τον πατέρα της - Φρεντ - να της αγοράσει μια κούκλα Στρουμφ. Εκείνη την εποχή, ο Φρεντ Σίλβερμαν ήταν πρόεδρος του NBC. Αυτό το γεγονός ήταν και η αφορμή που σύντομα το NBC αγόρασε τα δικαιώματα των Στρουμφ για να γίνουν εκπομπή.

Η Hanna-Barbera (Φλίντστοουνς, Τζέτσονς, Σκούμπι-Ντου) ανέλαβε τη δημιουργία της σειράς. Τα Στρουμφάκια έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση στην αμερικανική τηλεόραση το 1981. Η υψηλή ποιότητα της σειράς φάνηκε από την αρχή με το ευχάριστο σενάριο και το καλοσχεδιασμένο animation. Αποδεικνύοντας ότι η σειρά άξιζε την αναγνώριση, τα Στρουμφάκια κέρδισαν το βραβείο Emmy το 1983. Από τότε εξαπλώθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο, μεταγλωττιστήκαν σε δεκάδες γλώσσες και γνώρισαν τεράστια απήχηση. Μέχρι σήμερα έχουν υπάρξει 9 κύκλοι επεισοδίων με 256 συνολικά επεισόδια!

Η ΣΤΡΟΥΜΦΟΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΟΥΜΦ

Η λέξη «Schtroumpf» προφέρεται όπως η γερμανική λέξη «Strumpf» που σημαίνει «κάλτσα». Ωστόσο άλλη ήταν η αφορμή που ενέπνευσε τον Πεγιό... Κατά τη διάρκεια ενός γεύματος που είχε ο Πεγιό με τον συνάδελφο και φίλο του Αντρέ Φρανκέν προσπάθησε να ζητήσει να του περάσει το αλάτι. Για κάποιο λόγο, δεν μπορούσε να θυμηθεί πώς να πει την λέξη «sel (αλάτι)». Δεν ήταν ότι έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο, ούτε ότι έπασχε από κάποιο είδος νευρολογικής διαταραχής. Κοινώς μιλώντας, ο Πεγιό είχε κενό, και πρόφερε μια φαινομενικά ανόητη πρόταση: «Πέρασε μου... το στρουμφ (le schtroumpf)». Ο Φρανκέν, βρήκε την ευκαιρία να τον κοροϊδεύει και απάντησε: «Ορίστε το στρουμφ, όταν τελειώσεις με το στρούμφισμα, στρούμφισέ το πίσω». Οι δύο τους ήταν σε διακοπές σε κάποια ακτή του Βελγίου, έτσι βρήκαν ένα τρόπο να γελάνε με το νέο παιχνίδι και συνέχισαν να στρουμφίζουν για το υπόλοιπο του Σαββατοκύριακου.

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! Exposi10
Η αρχική μορφή των Στρουμφ

ΤΟ ΣΤΡΟΥΜΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τα Στρουμφάκια ήταν τόσο δημοφιλή στην Ελλάδα, που κατέκτησαν το σύνολο του τηλεοπτικού κοινού στα μέσα της δεκαετίας του '80, μικρούς και μεγάλους. Στην Ελλάδα μεταγλωττίστηκαν και προβλήθηκαν από την ΕΡΤ οι 4 πρώτοι μόνο κύκλοι της σειράς. Στο ξεκίνημα της λειτουργίας του, το 1989, το MEGA πρόβαλε τα Στρουμφάκια σε επανάληψη, αλλά είχε γίνει νέα μεταγλώττιση με φωνές άλλες από αυτές της μεταγλώττισης της ΕΡΤ. Στα χρόνια που ακολούθησαν τα Στρουμφάκια προβλήθηκαν πολλάκις σε επανάληψη τόσο από την δημοσία τηλεόραση, όσο και από ιδιωτικούς σταθμούς, όπως το JUNIOR'S TV και το STAR που πρόβαλε και τους 9 κύκλους της σειράς.

Για πολλούς, η μεταγλώττιση που έγινε για την ΕΡΤ είναι η καλύτερη από όσες έγιναν μέχρι σήμερα και γι' αυτό αξίζει να γίνει μια αναφορά στους ηθοποιούς που δάνεισαν τις φωνές τους:

Σοφοκλής Πέππας (Μπαμπαστρούμφ), Νίκος Σκιαδάς (Δρακουμέλ), Μπέτυ Αρβανίτη (Ψιψινέλ), Μαρία Κωνσταντάρου (Στρουμφίτα), Αννέτα Παπαθανασίου (Σπιρτούλης), Δημήτρης Λιγνάδης (Μελένιος), Γιάννης Ζωγράφος (Γκρινιάρης, Χαχανούλης κ.ά.), Βασίλης Καΐλας (Γοδεφρείδος κ.ά.), Πάρις Θεοφανίδης, Νίκος Λυκομήτρος, Γιώργος Φραντζεσκάκης, Χαρά Τσακίρη (αφηγήτρια), Σπύρος Μπιμπίλας, Σοφία Ολυμπίου, Άννα Παναγιωτοπούλου (Ψιψινέλ/αφηγήτρια), Λουίζα Μητσάκου (Σπιρτούλης), Γιάννης Ευδαίμων, Ζαχαρίας Ρόχας (Λαγούμης), Χρυσούλα Διαβάτη (Νεραϊδοβασίλισσα), Ναταλία Τσαλίκη, Πέτρος Δαμουλής, Έλντα Πανοπούλου (Μάτζικα) κλπ.

ΟΙ ΣΤΡΟΥΜΦΟΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μπαμπαστρούμφ στο επεισόδιο του πρώτου κύκλου με τίτλο «The Hundredth Smurf», τα Στρουμφάκια είναι 100 στο σύνολο. Τα περισσότερα Στρουμφάκια διακρίνονται μόνο από την προσωπικότητά ή το επάγγελμα τους. Οι λίγες εξαιρέσεις αποτελούν τους πιο ευδιάκριτους χαρακτήρες της σειράς:

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! 338px-11
Μπαμπαστρούμφ (Papa Smurf)
Ο Μπαμπαστρούμφ είναι ο μόνος χαρακτήρας ανάμεσα στα Στρουμφάκια που είναι ντυμένος με κόκκινα ρούχα και κόκκινο σκούφο. Είναι ο αρχηγός της κοινότητας και πατρική φιγούρα για τα υπόλοιπα Στρουμφάκια. Γνωρίζει να φτιάχνει μαγικά φίλτρα, αλλά δεν παρουσιάζεται ως μάγος.

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! 177px-10
Στρουμφίτα (Smurfette)
Η Στρουμφίτα είναι το μόνο θηλυκό Στρουμφάκι. Δημιουργήθηκε από τον μάγο Δρακουμέλ με σκοπό να διεισδύσει στο στρουμφοχωριό και να οδηγήσει τον Δρακουμέλ εκεί. Όταν ήταν υποχείριο του Δρακουμέλ ήταν μελαχρινή, άσχημη και ύπουλη, αλλά ο Μπαμπαστρούμφ έλυσε τα μάγια και η Στρουμφίτα μετατράπηκε σε γοητευτική ξανθιά.

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! 198px-10
Σπιρτούλης (Brainy Smurf)
Ένας παντογνώστης που όλο και προσπαθεί να βοηθάει τον Μπαμπαστρούμφ, αλλά ελάχιστες φορές τα καταφέρνει. Διαβάζει συνέχεια αποσπάσματα από διάφορα βιβλία, αλλά και με αυτό προκαλεί μπελάδες.

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! Hefty_10
Προκόπης (Hefty Smurf)
Ξεχωρίζει από το τατουάζ με την καρδιά που έχει στο μπράτσο του. Είναι πάντα σε φόρμα, αφού ασχολείται σχεδόν με όλα τα σπορ! Αν υπάρχει κάποια δυσκολία μπορείς πάντα να βασιστείς σ' αυτόν. Αν και είναι λίγο άξεστος, πάντα θα έχει τη διάθεση να δώσει ένα χεράκι βοηθείας.

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! 188px-10
Ξεφτέρης (Handy Smurf)
Ο Ξεφτέρης είναι ο μηχανικός του χωριού. Είναι το Στρουμφάκι που μπορεί να κάνει τα πάντα στο χωριό. Όχι μόνο μπορεί να διορθώσει τα πάντα, αλλά μπορεί και να σκαρφιστεί δεκάδες διαφορετικές χρήσιμες εφευρέσεις. Ένα ρομπότ, ένα μικρό τρένο, ακόμα και ένα αεροπλάνο! Καθώς είναι πάντα απασχολημένος, θα τον βρείτε με την μπλε φόρμα του κι ένα μολύβι στο αφτί του.

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! 253px-10
Χαχανούλης (Jokey Smurf)
Το αστείο Στρουμφάκι, που του αρέσει να πειράζει τους φίλους του κάνοντάς τους πλάκες όλη την ώρα. Σπαταλά όλο του το χρόνο ετοιμάζοντας σκανταλιές και δωράκια που ανατινάζονται όταν τα ανοίγεις.

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! 231px-10
Γκρινιάρης (Grouchy Smurf)
Είναι το μοναδικό Στρουμφάκι που γκρινιάζει και παραπονιέται για τα πάντα που συμβαίνουν στα υπόλοιπα Στρουμφάκια, στο ίδιο αλλά και στο υπόλοιπο στρουμφοχωριό.

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! Lazy_s10
Χουζούρης (Lazy Smurf)
Θα το χαρακτηρίζαμε ως το πιο τεμπέλικο Στρουμφάκι. Νυστάζει συνεχώς και βαριέται να κάνει το οτιδήποτε

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! 152px-10
Μάγειρας (Chef Smurf)
Ένας εξαιρετικός ζαχαροπλάστης. Αρέσκεται στο να φτιάχνει κάθε είδους λιχουδιές και να τις μοιράζει στο στρουμφοχωριό.

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! Iiiiii11
Λιχούδης (Greedy Smurf)
Είναι το πιο φαγανό Στρουμφάκι. Καταβροχθίζει γλυκά, στρουμφόμουρα, πίτες και άλλες λιχουδιές αμέσως και όπου τις βρει, κάνει επιδρομές στην κουζίνα του Μάγειρα και αφανίζει ότι υπάρχει εκεί.

Ένα συχνό λάθος που γίνεται τόσο από τους οπαδούς των Στρουμφ όσο και από τους μεταγλωττιστές είναι ότι συγχέουν τον Λιχούδη με τον Μάγειρα. Στην πραγματικότητα όμως τα 2 Στρουμφάκια έχουν το καθένα την δική του ξεχωριστή προσωπικότητα.

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! 161px-10
Σκουντούφλης (Clumsy Smurf)
Είναι ο απρόσεχτος του στρουμφοχωριού. Σκοντάφτει συνέχεια πάνω σε πράγματα, προκαλεί καταστροφές και σύγχυση στα άλλα Στρουμφάκια.

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! 254px-10
Μελένιος (Vanity Smurf)
Είναι το Στρουμφάκι με τη πιο πολύ αυτοπεποίθηση. Κοιτάζεται συνεχώς στο καθρέφτη και περιποιείται ίσως σε υπερβολικό βαθμό τον εαυτό του.

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! Harmon10
Ντορεμί (Harmony Smurf)
Είναι ο ατάλαντος καλλιτέχνης του χωριού. Οι ήχοι που καταφέρνει και βγάζει από την τρομπέτα του είναι πραγματικά φάλτσοι και εις βάρος των αφτιών των άλλων Στρουμφ.

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! 267px-10
Μπιμπίκος (Poet Smurf)
Γυρνάει όλη μέρα στο χωριό και στο δάσος με μια πένα στο ένα χέρι κι ένα χαρτί στο άλλο, ψάχνοντας για έμπνευση. Όλη τη μέρα προσπαθεί να βρει ρίμες με το μυαλό του στα σύννεφα. Η Στρουμφίτα είναι γι' αυτόν η κυριότερη πηγή έμπνευσης.

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! 168px-10
Μπιζέλης (Farmer Smurf)
Αναγνωρίζεται εύκολα από το αχυρένιο καπέλο και τα πράσινα ρούχα του. Γενικά δεν συμμετέχει πολύ στη ζωή του χωριού και προτιμάει να ασχολείται με τα φυτά και τα λαχανικά του.

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! 141px-10
Μουσούδης (Tracker Smurf)
Είναι ένα Στρουμφ με ανεπτυγμένη την αίσθηση της όσφρησης που του επιτρέπει να εντοπίζει διάφορα πράγματα, όπως στρουμφόμουρα, ανθρώπους, τα άλλα Στρουμφάκια και ουσιαστικά οτιδήποτε άλλο. Αναγνωρίζεται από ένα κόκκινο φτερό που φοράει στο καπέλο του.

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! Iiiiii11
Λουλούκος (Painter Smurf)
Είναι ο καλλιτέχνης του χωριού. Μιλάει με γαλλική προφορά και περιφέρεται κρατώντας ένα πινέλο και μια παλέτα με χρώματα.

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! Ioiiii10
Μουτζούρης (Sloppy Smurf)
Ένα βρώμικο Στρουμφάκι που ενδιαφέρεται για τη συλλογή παντός είδους δύσοσμων αντικειμένων. Εύκολα αναγνωρίζεται από τα κουρελιασμένα ρούχα.

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! Iiiiii10
Ράφτης (Tailor Smurf)
Σχεδιάζει, ράβει και επισκευάζει τα ρούχα όλων των Στρουμφ. Διακριτικό του οι καρφίτσες στο καπέλο του και η μεζούρα που κρέμεται γύρω από το λαιμό του.

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! 157px-10
Γενναίος (Gutsy Smurf)
Πρωτοεμφανίστηκε για τις ανάγκες της κινηματογραφικής μεταφοράς των Στρουμφ. Χαρακτηριστικά του είναι οι φαβορίτες, το κιλτ και η σκωτσέζικη προφορά του. Αυτοχαρακτηρίζεται ως το δυνατότερο και ανδρειότερο Στρουμφάκι.

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! Iiiiii14
Αφηγητής (Narrator Smurf)
Άλλος ένας χαρακτήρας που τον πρωτογνωρίσαμε μέσα από την κινηματογραφική μεταφορά της σειράς. Όπως υποδηλώνει το όνομά του είναι ο αφηγητής της ιστορίας και συνηθίζει να περιγράφει τα τεκταινόμενα, απευθυνόμενος σχεδόν πάντα στο κοινό. Διακρίνεται από τα γυαλιά, το πουλόβερ και το σακάκι που φοράει.

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! Ii_iii10
Δόκτωρ Στρουμφ (Doctor Smurf)
Ο γιατρός του χωριού έχει μια πολύ επιφανειακή γνώση της ιατρικής και τις περισσότερες φορές καταφεύγει σε φυσικές θεραπείες με εκχυλίσματα, ελιξίρια, βότανα κλπ. Ο ίδιος είναι πολύ περήφανος για το λειτούργημα που επιτελεί, αν και δε φέρνει πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα.

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! Isiiii10
Κουρέας (Barber Smurf)
Είναι ο κομμωτής του χωριού και έχει μάλλον περιορισμένο αριθμό πελατών... Ο Μπαμπαστρούμφ, ο Παππούς και η Γιαγιά Στρουμφ, η Στρουμφίτα και η Κοτσιδούλα είναι τα μόνα Στρουμφάκια με κόμη και κατά συνέπεια οι μοναδικοί του πελάτες.

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! Iiuiio10
Ρεπόρτερ (Reporter Smurf)
Είναι ο δημοσιογράφος του χωριού. Του αρέσει να γράφει συγκλονιστικά άρθρα για την εφημερίδα του και έχει την τάση να ψάχνει για αμφιλεγόμενες ειδήσεις, που τελικά προξενούν προβλήματα.

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! Isiiii10
Κοιμήσης (Dreamy Smurf)
Το ονειροπόλο Στρουμφάκι, φαντασιώνεται ότι μπλέκει σε περιπέτειες και ταξιδεύει σε μέρη που κανένα Στρουμφάκι δεν έχει πάει ποτέ στο παρελθόν.

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! Iiiiii15
Άγριος (Wild Smurf)
Όταν ήταν μωρό χάθηκε στο δάσος και για πολλά χρόνια ανατράφηκε από μια οικογένεια σκίουρων. Έχει ένα φύλλο τυλιγμένο στο κεφάλι του και μιλάει ως επί το πλείστον σκιουρίστικα.

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! Iiiiii12
Παππούς Στρουμφ (Grandpa Smurf)
Ο Παππούς Στρουμφ ήταν Μπαμπαστρούμφ όταν ο τωρινός Μπαμπαστρούμφ ήταν ακόμα ένα μικρό Στρουμφάκι. Για 500 χρόνια γύριζε ολόκληρο τον κόσμο αναζητώντας το πιο αγνό από τα τέσσερα αρχέγονα στοιχεία.

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! Iiiiii13
Γιαγιά Στρουμφ (Nanny Smurf)
Η Γιαγιά Στρουμφ φυλακίστηκε σε ένα στοιχειωμένο σπίτι για 500 χρόνια, όταν προσπάθησε να ακολουθήσει τον Παππού Στρουμφ στο ταξίδι του.

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! Ioiiio10
Μωρό-Στρουμφ (Baby Smurf)
Ένα βράδυ, κι ενώ το φεγγάρι ήταν μπλε, ένας πελαργός έφερε το Μωρό-Στρουμφ στο χωριό. Κανένας δεν ξέρει από που προήλθε αλλά υιοθετήθηκε αμέσως απ' όλο το χωριό Άλλαξε τις ήσυχες ζωές τους, αλλά κανείς δεν παραπονιέται γι΄αυτό (ή σχεδόν κανείς). Όλοι το αγαπάνε παρόλες τις σκανταλιές του!

ΤΑ ΣΤΡΟΥΜΦΟΜΙΚΡΑ

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! Untitl11
ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ
Άτσαλος (Slouchy), Κοτσιδούλα (Sassette), Νατ (Nat), Ξύπνιος (Snappy)
Τα τρία αρσενικά Στρουμφομικρά αρχικά ήταν ενήλικά Στρουμφάκια, όταν εξαιτίας μιας δυσλειτουργίας στο ρολόι του Πατέρα-Χρόνου μεταμορφώθηκαν και επέστρεψαν πίσω στη παιδική τους ηλικία. Η Κοτσιδούλα δημιουργήθηκε από την ίδια μαγική φόρμουλα που χρησιμοποίησε ο Δρακουμέλ για να φτιάξει τη Στρουμφίτα.

Ο Άτσαλος είναι το μικρότερο από τα Στρουμφομικρά, φοράει ένα κόκκινο μπλουζάκι και είναι πάντα χαλαρός.
Η Κοτσιδούλα φοράει μια ροζ φόρμα και έχει κόκκινα κοτσιδάκια στα μαλλιά. Είναι το εξυπνότερο και πιο αισθηματικό από τα τέσσερα Στρουμφομικρά. Είναι αγοροκόριτσο και η Στρουμφίτα τη νιώθει σαν τη μικρή της αδελφή.
Ο Νατ φοράει μια καφέ φόρμα και ένα ψάθινο καπέλο. Αγαπάει πολύ τα ζώα και τη φύση και είναι ο «εκ των πραγμάτων» ηγέτης των Στρουμφομικρών. Ολόκληρο το όνομά του είναι Νάτουραλ.
Ο Ξύπνιος φοράει ένα κίτρινο μπλουζάκι με ένα σύννεφο βροντής ζωγραφισμένο πάνω. Είναι εξαιρετικά ευερέθιστος και αυτοαποκαλείται «αρχηγός των Στρουμφομικρών».

ΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! Isiiii14
Κουρδιστό Στρουμφάκι (Clockwork Smurf)
Κατασκευάστηκε από τον Ξεφτέρη για να βοηθάει τα Στρουμφάκια στις καθημερινές τους ασχολίες. Όμως έπειτα από κάποια δυσλειτουργία ο Ξεφτέρης αναγκάστηκε να τον απενεργοποιήσει μέχρι να μπορέσει να τον επισκευάσει. Τελικά το Κουρδιστό Στρουμφάκι επανήλθε μυστηριωδώς στη ζωή έχοντας επίγνωση του εαυτού του και έκτοτε έγινε μόνιμο μέλος της στρουμφο-οικογένειας.

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! Isiiii13
Κουρδιστή Στρουμφίτα (Clockwork Smurfette)
Δημιουργήθηκε από τον Ξεφτέρη και αμέσως τον ερωτεύτηκε σφόδρα, προκαλώντας πλήθος προβλημάτων στο χωριό. Τελικά αγάπησε το Κουρδιστό Στρουμφάκι και έγινε σύντροφος του στη ζωή.

Ακολούθως παρατίθεται μια λίστα με τα υπόλοιπα Στρουμφάκια του χωριού:

Ηθοποιός (Actor Smurf), Αρχιτέκτονας (Architect Smurf), Φούρναρης (Baker Smurf), Ξυλουργός (Carpenter Smurf), Μεταλλωρύχος (Miner Smurf), Εμβαλωματής (Cobbler Smurf), Ταχυδρόμος (Postman Smurf), Οδοντίατρος (Dentist Smurf), Τυμπανιστής (Drummer Smurf), Συντάκτης (Editor Smurf), Φοβητσιάρης (Panicky Smurf), Φευγάτος (Clueless Smurf), Σιδηρουργός (Blacksmith Smurf), Μυλωνάς (Miller Smurf), Νοσοκόμος (Nurse Smurf), Αγγειοπλάστης (Potter Smurf), Παλαιοντολόγος (Paleontologist Smurf), Γλύπτης (Sculptor Smurf), Καπνοδοχοκαθαριστής (Sweepy Smurf), Ξυλοκόπος (Lumberjack Smurf), Τυχερούλης (Lucky Smurf), Ψευτούλης (Liar Smurf), Ισορροπιστής (Equilibrist Smurf), Ψαράς (Fisher Smurf), Μετεωρολόγος (Weather Smurf), Γελωτοποιός (Jester Smurf), Κυνηγός (Hunter Smurf), Ζουζούνης (Nosey Smurf), Κλαψιάρης (Weepy Smurf), Σκληρός (Tuffy Smurf), Συναχωμένος (Sneezy Smurf), Αδύναμος (Weakling Smurf), Ταξιδευτής (Traveler Smurf), Πυροσβέστης (Fireman Smurf), Οικονομολόγος (Finance Smurf), Εξερευνητής (Explorer Smurf), Μάρκο Στρούμφο/Θαλασσοπόρος (Marco Smurfo/Mariner Smurf), Ερωτευμένος (Enamored Smurf), Φιλάσθενος (Sickly Smurf), Αθλητικός (Sporty Smurf), Παλαβούτσικος (Flighty Smurf), Φακίρης (Fakir Smurf), Γλεντζές (Reveler Smurf), Τρελιάρης (Crazy Smurf) Μάνγκο (Mango Smurf), Καταφατικός (Pushover Smurf), Επιδεικτικός (Showoff Smurf), Κανένας (Nobody Smurf), Καουμπόι (Wooly Smurf), Ιπτάμενος (Flying Smurf), Σ.Μ.Ε.Α.: Στρουμφ Με Ειδικές Ανάγκες (Disabled Smurf), Αλχημιστής (Alchemist Smurf), Βασιλιάς (King Smurf), Πλοηγός (Navigator Smurf), Καλοκακούλης (Passive-Aggressive Smurf), Κοινωνικός (Social Smurf), Απαλούλης (Smooth Smurf), Παρτυτιάρης (Party Planner Smurf), Γλυκούλης (Complimentary Smurf), Καχύποπτος (Suspicious Smurf), Χάκους (Hackus Smurf), Βέξι (Vexy Smurf), Εκατοστό Στρουμφ (Reflection Smurf/Hundredth) κ.ά.

ΤΑ ΣΤΡΟΥΜΦΟΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Όπως κάθε χωριό που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και το στρουμφοχωριό έχει τα κατοικίδια του. Δυο είναι εκείνα που ξεχώρισαν και απέκτησαν σταθερή θέση στη σειρά και στις καρδιές μας.

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! Isiiii11
Κουτάβι (Puppy)
Πρόκειται για ένα κουτάβι με ηλικία πάνω από χίλια έτη. Μένει πάντα νέο χάρη στο μαγικό μενταγιόν που φοράει στο κολάρο του. Κανείς δε γνωρίζει τι περιέχει το μενταγιόν, αλλά ονομάζεται «το κλειδί για κάθε μαγικό». Είναι ο καλύτερος φίλος του Μωρού-Στρουμφ και των Στρουμφομικρών.

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! Iiiiii17
Σμουγκλ (Smoogle)
Ο Σμουγκλ είναι ένα ροζ μαρσιποφόρο πλάσμα που παρουσιάζει μεγάλη ομοιότητα με ένα κουνέλι. Ήταν φυλακισμένο στο στοιχειωμένο σπίτι μαζί με τη Γιαγιά Στρουμφ και δραπέτευσε μαζί της όταν την έσωσαν ο Παππούς και τα άλλα Στρουμφάκια. Από τότε προσκολλήθηκε πάνω της και δεν την εγκατέλειψε ποτέ.

Ο ΣΤΡΟΥΜΦΟΚΑΚΟΣ ΜΑΓΟΣ & Η ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΟΥ

Κατά καιρούς τα Στρουμφάκια έχουν έλθει αντιμέτωπα με πλήθος κακών χαρακτήρων (κυρίως μάγων και μαγισσών), αλλά ανάμεσα τους ένας μόνο ξεχωρίζει.

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! Untitl10
Δρακουμέλ και Ψιψινέλ (Gargamel & Azrael)
Η ηρεμία και η χαρωπή διάθεση των Στρουμφ ταράζεται από τα προβλήματα που προσπαθεί να δημιουργήσει ο μάγος Δρακουμέλ, τον οποίο σε ολόκληρη τη σειρά τον χαρακτηρίζει η αποστροφή που νιώθει για τα μικροσκοπικά πλασματάκια. Ο μαυροφορεμένος μάγος μαζί με την κακιά γάτα του, Ψιψινέλ, κάνει ατελείωτες προσπάθειες να πιάσει τα Στρουμφάκια, για να τα βάλει στη χύτρα του, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει για να φτιάξει χρυσό με ένα παλιό μαγικό ξόρκι. Αυτή η επιθυμία του για το χρυσό μετά τον 2ο-3ο κύκλο της σειράς ως δια μαγείας εξαφανίστηκε και απλώς μετά ήθελε να τα φάει.

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! Iiiiii16
Σκράπας (Scruple)
Ένας μαθητευόμενος μάγος που προκάλεσε τόσα προβλήματα στους καθηγητές του στη σχολή μαγείας, ώστε τον έστειλαν στον θείο του Δρακουμέλ για να τον εκπαιδεύσει.

ΤΟ ΣΤΡΟΥΜΦΟΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ

Με την αφήγηση της Χαράς Τσακίρη και τη ρετρό μεταγλώττιση της ΕΡΤ......με τη μεταγενέστερη μεταγλώττιση της ΠΑΡΒΙΔΙΑ......με τη νεότερη μεταγλώττιση του STAR......και με ένα εναλλακτικό μουσικό θέμα!ΤΟ ΣΤΡΟΥΜΦΙΣΜΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ

Η τεράστια επιτυχία της σειράς και η διαχρονικότητα της οδήγησαν στη μεταφορά της στη μεγάλη οθόνη μέσα από δυο κινηματογραφικές ταινίες.

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! Smurfs12
Τα Στρουμφάκια (2011)

Ο κακός μάγος Δρακουμέλ και η γάτα του Ψιψινέλ, ανακαλύπτουν το χωριό που κατοικούν τα Στρουμφάκια και τα κυνηγάνε μέσα στο δάσος. Τα Στρουμφάκια σκορπίζονται και ο Σκουντούφλης περιπλανιέται μέσα στην απαγορευμένη σπηλιά και κάποια Στρουμφάκια τον ακολουθούν. Ο Μπαμπαστρούμφ τους είχε προειδοποιήσει να μην πάνε ποτέ στην σπηλιά και παράλληλα με την πανσέληνο που υπήρχε εκείνη τη νύχτα μια μαγική πύλη ανοίγει και μεταφέρονται στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης. Τα Στρουμφάκια βρίσκουν καταφύγιο σε ένα παντρεμένο ζευγάρι και θα προσπαθήσουν να βρουν ένα τρόπο να επιστρέψουν στο χωριό τους πριν τους βρει ο Δρακουμέλ...[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! The_sm10
Τα Στρουμφάκια 2 (2013)

Ο Δρακουμέλ, ο οποίος γνωρίζει επιτυχία στο Παρίσι ως μάγος-σόουμαν, απάγει τη Στρουμφίτα και προσπαθεί να της κλέψει το πολύτιμο ξόρκι των Στρουμφ. Έτσι ο Μπαμπαστρούμφ, ο Σκουντούφλης, ο Γκρινιάρης και ο Μελένιος ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους Γουίνσλοου και ταξιδεύουν μέχρι την Πόλη του Φωτός για να τον σταματήσουν...

Ακούγονται οι φωνές των:

Μπαμπαστρούμφ: Κώστας Δαρλάσης
Σκουντούφλης: Αλκίνοος Αλμπάνης
Πάτρικ: Χρήστος Θάνος
Στρουμφίτα: Σίσσυ Χρηστίδου
Γενναίος: Χάρης Γρηγορόπουλος
Σπιρτούλης: Φοίβος Ριμένας
Γκρινιάρης: Πέτρος Δαμουλής
Αφηγητής: Φώτης Πετρίδης
Δρακουμέλ: Ηλίας Ζερβός
Γκρέις: Ινώ Στεφανή
Οντίλ: Μαρία Ζερβού
Μελένιος: Αντώνης Πάλης
Βίκτωρ: Ντίνος Σούτης (Στρουμφάκια 2)
Μπλε: Αρσένιος Χαλκιόπουλος (Στρουμφάκια 2)
Βέξι: Ντορέττα Παπαδημητρίου (Στρουμφάκια 2)
Χάκους: Τηλέμαχος Κρεβάικας (Στρουμφάκια 2)
Λουλούκος: Δημήτρης Παπαδάτος
Μπιζέλης: Βασίλης Μήλιος
Λιχούδης: Άγγελος Λιάγκος
Ξεφτέρης: Δημήτρης Παπαδάτος
Προκόπης: Δημήτρης Παπαδάτος
Χαχανούλης: Δημήτρης ΜαριζάςΠηγές: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Smurfs
http://smurfs.wikia.com/wiki/Smurfs_Wiki
http://el.wikipedia.org/wiki/Στρουμφάκια
www.retrodb.gr/wiki/index.php/Τα_Στρουμφ
http://www.sevenart.gr/news-detail.php?catid=17&id=1408
Επιμέλεια-Μετάφραση: JAMESNG8
[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! Untitl12


Έχει επεξεργασθεί από τον/την BATNICK στις Πεμ 26 Νοε 2015, 12:44, 1 φορά
BATNICK
BATNICK

Μηνύματα : 776
Ημέρα Εγγραφής : 02/05/2014
Ηλικία : 39
Τοποθεσία : Νυχτεριδούπολη

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! Empty Απ: [Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!!

Δημοσίευση από Tsaklas Τρι 16 Σεπ 2014, 20:38

Μπράβο φίλε, πολύ καλές οι παρουσιάσεις όπως πάντα! Άμα θες κάποιο άλλο καστ σειρών για παρουσιάσεις σου, μην διστάσεις να με ρωτήσειςSmile
Tsaklas
Tsaklas
GT Awards Staff
GT Awards Staff

Μηνύματα : 8493
Ημέρα Εγγραφής : 29/04/2014
Ηλικία : 23
Τοποθεσία : Αθήνα

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! Empty Απ: [Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!!

Δημοσίευση από evstav Τρι 16 Σεπ 2014, 20:42

Στρουμφοτέλειο και στρουμφολοκληρομένο στρουμφοθέμα, στρουμφοτέλειο!
evstav
evstav
Guardian
Guardian

Μηνύματα : 4710
Ημέρα Εγγραφής : 19/06/2014
Ηλικία : 19

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! Empty Απ: [Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!!

Δημοσίευση από foulgrim Τρι 16 Σεπ 2014, 21:12

Πάρα πάρα πολύ καλή δουλειά στη δημιουργία αυτού του topic.Είναι πολύ προσεγμένο και δεν του λείπει τίποτα,ένας ολοκληρωμένος οδηγός για τα Smurfs!Μπράβο! Very Happy
foulgrim
foulgrim
Guardian
Guardian

Μηνύματα : 1410
Ημέρα Εγγραφής : 12/05/2014
Ηλικία : 32
Τοποθεσία : Athens

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! Empty Απ: [Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!!

Δημοσίευση από Aggelos Τρι 16 Σεπ 2014, 21:40

Φοβερη παρουσιαση/οδηγος για ακομη μια φορα!!!Παρα πολυ καλη δουλεια!!Very Happy
Aggelos
Aggelos
Guardian
Guardian

Μηνύματα : 501
Ημέρα Εγγραφής : 03/05/2014
Ηλικία : 25
Τοποθεσία : Θεσσαλονίκη

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! Empty Απ: [Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!!

Δημοσίευση από aggelosst9 Τετ 17 Σεπ 2014, 16:13

Συγχαρητήρια!!!Οι παρουσιάσεις σου είναι εξαιρετικές!!! Very Happy
aggelosst9
aggelosst9

Μηνύματα : 345
Ημέρα Εγγραφής : 07/05/2014
Τοποθεσία : Αγρίνιο

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! Empty Απ: [Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!!

Δημοσίευση από tails-girl Πεμ 13 Νοε 2014, 14:57

Τι ωραία που έχεις κάνει την παρουσίαση! Πολύ οργανωμένη και πολύ χρήσιμη!!! Very Happy Ευχαριστούμε!!
tails-girl
tails-girl

Μηνύματα : 714
Ημέρα Εγγραφής : 23/08/2014
Ηλικία : 24
Τοποθεσία : Αθήνα

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! Empty Απ: [Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!!

Δημοσίευση από jimavras Πεμ 27 Νοε 2014, 15:06

Πολυ καλη δουλεια. Φαινεται οτι ειναι της παλιας σχολης.

jimavras

Μηνύματα : 869
Ημέρα Εγγραφής : 25/09/2014

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! Empty Απ: [Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!!

Δημοσίευση από dreamelfs Τετ 03 Δεκ 2014, 19:49

Στρουμφιστικα πανω μου! ευγε φιλε μου

dreamelfs

Μηνύματα : 126
Ημέρα Εγγραφής : 10/10/2014
Ηλικία : 39
Τοποθεσία : Καβάλα

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! Empty Απ: [Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!!

Δημοσίευση από skream Τετ 03 Δεκ 2014, 20:12

Εξαιρετικό αφιέρωμα!
skream
skream
GT Awards Staff
GT Awards Staff

Μηνύματα : 474
Ημέρα Εγγραφής : 30/04/2014
Ηλικία : 27

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

[Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!! Empty Απ: [Αφιέρωμα] Στρουμφάκια!!

Δημοσίευση από Nikos7Gauros Πεμ 05 Μαρ 2015, 14:52

φανταστικό, μπράβο!! Very Happy
Nikos7Gauros
Nikos7Gauros
GT Awards Staff
GT Awards Staff

Μηνύματα : 2521
Ημέρα Εγγραφής : 16/08/2014
Ηλικία : 24
Τοποθεσία : Athens, Greece

http://karamilkofansubs.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης