Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Κυρ 20 Μαϊος 2018, 20:37

Οι διαχειριστές και οι συντονιστές προσπαθούν να διατηρούν το περιεχόμενο αυτής της Δ. Συζήτησης καθαρό από μεμπτό περιεχόμενο επεμβαίνοντας και ενίοτε διαγράφοντάς το. Επειδή όμως είναι αδύνατο να ελέγχονται όλα τα μηνύματα που αναρτώνται, γι' αυτό αποδέχεστε πως ό,τι αναρτάται εκφράζει μόνο τον δημιουργό του μηνύματος και όχι την άποψη των διαχειριστών, των συντονιστών και του webmaster (εκτός από τα μηνύματα τα οποία αναρτήθηκαν από αυτούς) και δεν φέρουν καμία ευθύνη γι' αυτά.

Συμφωνείτε να μην αναρτάτε μηνύματα με υβριστικό, άσεμνο, πρόστυχο, χυδαίο, συκοφαντικό, απεχθές, απειλητικό, με πορνογραφικό προσανατολισμό ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο που υπόκειται στην νομοθετική αρχή. Μη συμμόρφωση θα οδηγήσει σε άμεση και μόνιμη διαγραφή του μέλους (με γνωστοποίηση της ενέργειάς του στο φορέα παροχής υπηρεσιών Internet μέσω του οποίου συνδεθήκατε). Η διεύθυνση IP του εκάστοτε μηνύματος καταγράφεται για να διασφαλιστεί το περιεχόμενο των αναρτήσεων όπως ήδη ορίστηκε. Συμφωνείτε ότι ο webmaster, ο διαχειριστής ή ο συντονιστής έχουν το δικαίωμα να διαγράψουν, να επεξεργαστούν ή να μετακινήσουν οποιαδήποτε ανάρτηση ή Θ. Ενότητα το περιεχόμενο της οποίας δεν πληροί τους όρους χρήσης. Ως μέλος αποδέχεστε να αποθηκευτούν οι πληροφορίες, τις οποίες θα εισαγάγετε, σε βάση δεδομένων. Οι πληροφορίες αυτές δεν πρόκειται να γνωστοποιηθούν σε τρίτο πρόσωπο ή φορέα χωρίς την άδειά σας, όμως ο webmaster, ο διαχειριστής ή ο συντονιστής δεν φέρει την ευθύνη απώλειάς τους από κακόβουλους χρήστες σε περίπτωση εισβολής τους στον διακομιστή.

Αυτό το σύστημα της Δ. Συζήτησης βασίζεται σε cookies τα οποία αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας. Τα cookies αυτά δεν περιέχουν καμία απολύτως πληροφορία από τα στοιχεία που θα εισαγάγετε παρακάτω, εξυπηρετούν μόνο στο να βελτιωθεί η περιήγησή σας στην Δ. συζήτηση. Η e-mail διεύθυνσή σας χρησιμοποιείται μόνο για την επιβεβαίωση των στοιχείων εγγραφής σας και του κωδικού σας, καθώς και για την αποστολή νέου κωδικού σε περίπτωση που λησμονήσετε το τρέχοντα ενεργό κωδικό σας.

Με την εγγραφή σας δεσμεύεστε με τους ανωτέρω όρους.

Κουραστικό... αλλά απαραίτητο!
Αφιερώστε λίγο από το χρόνο σας για να διαβάσετε τους παρακάτω κανονισμούς:


Κανονισμοί Λειτουργίας του GreekToons


Παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά το παρακάτω κείμενο και να ανατρέξετε σε αυτό για οποιαδήποτε αναγκαία ή χρήσιμη διευκρίνιση.


Κεφάλαιο πρώτο – Γενικά

1.1 Οι παρακάτω κανόνες διέπουν τη λειτουργία του GreekToons και τη συμπεριφορά των μελών του. Μπορεί, εφόσον χρειαστεί, να τροποποιηθούν χωρίς προειδοποίηση. Στόχος τους δεν είναι η λογοκρισία ή ο περιορισμός της δυνατότητας των μελών να εκφράσουν ελεύθερα την άποψή τους, αλλά η ομαλή και παραγωγική διεξαγωγή των συζητήσεων.
1.2 Η εγγραφή και η συμμετοχή κάποιου στο GreekToons σημαίνει την πλήρη αποδοχή των κανόνων, όπως και της απεριόριστης δυνατότητας της Συντονιστικής Ομάδας (στο εξής Σ.Ο.) να ελέγχει για την εφαρμογή τους. Αν κάποιο μέλος δεν συμφωνεί με τους κανόνες, έχει το δικαίωμα να μη συμμετέχει στις δραστηριότητες και συζητήσεις του φόρουμ.
1.3 Σημαντική προϋπόθεση χρήσης του GreekToons είναι η δημιουργία και χρήση ενός (1) και μόνο λογαριασμού. Απαιτείται η δήλωση έγκυρης διεύθυνσης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email), η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του Greektoons και σε καμία περίπτωση δε θα κοινοποιείται σε τρίτους.


Κεφάλαιο δεύτερο – Αποποίηση ευθυνών για το περιεχόμενο της ιστοσελίδας

2.1 Το GreekToons απευθύνεται σε άτομα άνω των 12 ετών και σε ενήλικες που νοστάλγησαν τη παιδική τους ηλικία. Με την εγγραφή σας στο site, αποδέχεστε πως ενδέχεται τμήματα αυτού να μην είναι κατάλληλα για ανηλίκους.
2.2 Από τη στιγμή που ολοκληρωθεί η εγγραφή, οι χρήστες παραμένουν αποκλειστικά υπεύθυνοι για το περιεχόμενο των δημοσιεύσεών τους, καθώς και κάθε άλλη ενέργεια που γίνεται από τον προσωπικό τους λογαριασμό.
2.3 Περιεχόμενο το οποίο είναι βίαιο, ρατσιστικό, προκλητικό, πρόστυχο ή εγείρει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο αντιδράσεις, δεν έχει θέση στο Greektoons.
2.4 Απαγορεύεται αυστηρά η γραφή ελληνικών λέξεων με λατινικούς χαρακτήρες (Greeklish). Επανειλημμένη παράβαση του κανόνα, σημαίνει ηθελημένη αποχώρηση από τη κοινότητά μας.
2.5 Δεν επιτρέπεται να «φωνάζετε» πληκτρολογώντας με κεφαλαία, (όταν θέλετε να τονίσετε κάτι, χρησιμοποιήστε με μέτρο έντονους (bold) χαρακτήρες) να παρενοχλείτε, να καταχράστε, να οικειοποιήστε την ταυτότητα άλλων ή να τους εκφοβίζετε. Βασική προϋπόθεση είναι να συμπεριφέρεστε στα υπόλοιπα μέλη όπως θα θέλατε να σας συμπεριφέρονται, δηλ. με σεβασμό.
2.6 Να αποφεύγετε το SPAM, δηλαδή μηνύματα με ανούσιο περιεχόμενο που προκαλούν σύγχυση και αποπροσανατολίζουν τη δημόσια συζήτηση.
2.7 Μεγάλη προσοχή στα spoilers2. Παρακαλείστε θερμά να χρησιμοποιείτε το spoiler tag για την διατύπωση μιας πληροφορίας που μπορεί να θεωρηθεί ως αποκάλυψη της πλοκής ενός επεισοδίου για παράδειγμα, για την αποφυγή απογοήτευσης μελών που η πληροφορία αυτή δεν τους είναι ακόμα γνωστή.
2.8 Το περιεχόμενο των μηνυμάτων σας πρέπει να σχετίζεται με την θεματολογία του αντίστοιχου topic στο οποίο το παραθέτετε (μην είστε off-topic). Πριν προσθέσετε ένα καινούριο θέμα ή μια συζήτηση βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει ήδη κάποιο παρόμοιο topic με αυτό που θέλετε να ανοίξετε. Απαγορεύονται τα διπλά και τριπλά posts.
2.9 Απαγορεύεται αυστηρά η προώθηση εμπορικού λογισμικού καθώς και η συζήτηση για χρήση του με παράνομους τρόπους (πειρατεία λογισμικού). Αντ’ αυτού, μπορείτε να συζητήσετε ελεύθερα για λογισμικό που διατίθεται ελεύθερο (δωρεάν) και να προωθήσετε προγράμματα ανοιχτού κώδικα/ελεύθερου λογισμικού.3
2.10 Αν πιστεύετε πως κάποιο μήνυμα δεν τηρεί τους παραπάνω όρους, αναφέρετέ το στη Σ.Ο. ώστε να λάβει τις απαραίτητες ενέργειες.


Κεφάλαιο τρίτο – Ρόλος της Συντονιστικής Ομάδας

3.1 Τα μέλη της Σ.Ο. του GreekToons έχουν απεριόριστο δικαίωμα να ελέγχουν και να επιβάλουν την εφαρμογή των κανόνων. Εφόσον το κρίνουν σκόπιμο, μπορούν – με στόχο πάντα την τήρηση των κανόνων και την ομαλή λειτουργία του site – να διαγράψουν πλήρως, να κλειδώσουν ή να τροποποιήσουν ένα θέμα συζήτησης, τίτλο, μήνυμα ή υπογραφή.
3.2 Μπορούν επίσης να επιβάλουν στο μέλος που παρέβη τους κανόνες, ανάλογα με τη σοβαρότητα της παράβασης και την πιθανή επανάληψή της, οτιδήποτε από τα παρακάτω: παρατήρηση μέσω προσωπικού μηνύματος, προληπτικό έλεγχο των μηνυμάτων του, έως και οριστική απαγόρευση της συμμετοχής του στο φόρουμ, εάν αυτό κριθεί σκόπιμο.Κεφάλαιο τέταρτο – Μορφή και προϋποθέσεις ανάρτησης υλικού

4.1 Σημαντικό μέρος των κανόνων αποτελεί ο «οδηγός χρήσης της σελίδας». Παρακαλούμε διαβάστε τον προσεκτικά προτού δημοσιεύσετε οτιδήποτε στο forum.
4.2 Όταν αναρτώνται σύνδεσμοι για κάποιο υλικό πρέπει να συνοδεύονται από μια μικρή περιγραφή και μια αντίστοιχη εικόνα.
4.3 Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση συνδέσμων – υλικού από άλλα site παρόμοιου περιεχομένου.
4.4 Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση όποιου τμήματος του GreekToons. Αν σας εγείρει το ενδιαφέρον κάτι που έχει αναρτηθεί στο παρόν site και θέλετε να το μοιραστείτε, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε μια εξωτερική σύνδεση.
4.5 Μην χρησιμοποιείτε το Greektoons για εμπορικούς σκοπούς. Απαγορεύεται η συμμετοχή στο site με σκοπό τη διαφήμιση προϊόντων ή υπηρεσιών. Σε περίπτωση που πέσει στην υπόληψη της Σ.Ο. σχετική ενέργεια από κάποιο μέλος, η διαγραφή του μέλους αυτού από το site μας θα είναι άμεση και χωρίς προειδοποίηση.
4.6 Η παραβίαση των κανονισμών λειτουργίας του Greektoons ενδέχεται να οδηγήσει στην κατάργηση μεμπτού περιεχομένου χωρίς προειδοποίηση και, σε ορισμένες περιπτώσεις, στον τερματισμό του λογαριασμού σας στο site και, συνεπώς, της πρόσβασης σε όλες τις σχετικές υπηρεσίες που προσφέρει αυτό.


 • Απαγορεύεται ρητά η δημοσίευση συνδέσμων, οι οποίοι αφορούν σε υλικό το οποίo διατίθεται προς πώληση ή ενοικίαση ή που δε συνάδει με το προφίλ της ιστοσελίδας. Με λίγα λόγια, επιτρέπεται η δημοσίευση συνδέσμων που αφορούν μόνο σε σπάνιο υλικό κινουμένων σχεδίων, το οποίο δε διατίθεται στην αγορά.
 • Το GreekToons απευθύνεται σε ενήλικες που έχουν νοσταλγήσει την παιδική τους ηλικία. Με την εγγραφή σας στο σάιτ αποδέχεστε πως ενδέχεται τμήματα αυτού να μην είναι κατάλληλα για ανηλίκους.
 • Από τη στιγμή που ολοκληρωθεί η εγγραφή, οι χρήστες παραμένουν αποκλειστικά υπεύθυνοι για το περιεχόμενο των δημοσιεύσεών τους, καθώς και κάθε άλλη ενέργεια που γίνεται υπό τον προσωπικό τους λογαριασμό.
 • Περιεχόμενο το οποίο είναι βίαιο, ρατσιστικό, προκλητικό, πρόστυχο ή εγείρει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο αντιδράσεις, δεν έχει θέση στο Greektoons.
 • Απαγορεύεται η γραφή ελληνικών λέξεων με λατινικούς χαρακτήρες [Greeklish]. Παρόλα αυτά, επιτρέπεται η χρήση τους στους τίτλους των project, ώστε να γράφετε και τον ελληνικό τίτλο, αν το θελήσετε.
 • Δεν επιτρέπεται να “φωνάζετε” πληκτρολογώντας με κεφαλαία, να παρενοχλείτε, να καταχράστε, να οικειοποιήστε την ταυτότητα άλλων ή να τους εκφοβίζετε. Βασική προϋπόθεση είναι να σκέπτεστε και σέβεστε τους άλλους.
 • Να αποφεύγετε το SPAM, δηλαδή μηνύματα με ανούσιο περιεχόμενο που προκαλούν σύγχυση και αποπροσανατολίζουν τη δημόσια συζήτηση. Επίσης, να αποφεύγονται τα διπλά και τριπλά posts και τα spoilers.
 • Το περιεχόμενο των μηνυμάτων σας πρέπει να σχετίζεται με την θεματολογία του αντίστοιχου topic στο οποίο το παραθέτετε. (Μην είστε off-topic)
 • Πριν προσθέσετε ένα καινούριο thread βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει ήδη κάποιο παρόμοιο topic με αυτό που θέλετε να ανοίξετε.
 • Όταν αναρτώνται σύνδεσμοι για κάποιο υλικό πρέπει να συνοδεύονται από μια μικρή περιγραφή και μια αντίστοιχη εικόνα.
 • Σε περίπτωση που παραθέσετε κάποιο υλικό από άλλη ιστοσελίδα ή από κάποια άλλη έντυπη ή μη πηγή, καλό είναι να αναφέρετε και την προέλευση του υλικού αυτού στο τέλος της δημοσίευσής σας.
 • Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση όποιου τμήματος του GreekToons. Αν σας εγείρει το ενδιαφέρον κάτι που έχει αναρτηθεί στο παρόν σάιτ και θέλετε να το μοιραστείτε, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε μια εξωτερική σύνδεση.
 • Μην χρησιμοποιείτε το Greektoons για εμπορικούς σκοπούς. Να αποφεύγεται η συμμετοχή στο site με σκοπό τη διαφήμιση προϊόντων ή υπηρεσιών.
 • Παρακαλούνται τα μέλη να διατηρούν μόνο ένα λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του Greektoons και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.

Η παραβίαση των κανονισμών λειτουργίας του Greektoons ενδέχεται να οδηγήσει στην κατάργηση μεμπτού περιεχομένου χωρίς προειδοποίηση και, σε ορισμένες περιπτώσεις, στον τερματισμό του λογαριασμού σας στο site και, συνεπώς, της πρόσβασης σε όλες τις σχετικές υπηρεσίες που προσφέρει αυτό.

Παρακαλείστε αν παρατηρήσετε οποιοδήποτε ενέργεια που θεωρείτε ότι αντιβαίνει στους κανονισμούς λειτουργίας της παρούσας ιστοσελίδας ή για οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με αυτούς, να απευθυνθείτε άμεσα σε κάποιο μέλος της συντονιστικής ομάδας (administrators, moderators), στο e-mail επικοινωνίας: greektoons@outlook.com.gr, ή στη στη φόρμα επικοινωνίας!Καλή Διασκέδαση και Καλώς Ήλθατε!