Απαγορεύονται πλήρως τα greeklish και το spam.
Η μη τήρηση των κανόνων οδηγεί απευθείας σε BAN.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU)

Πήγαινε κάτω

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Empty [Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU)

Δημοσίευση από BATNICK Δευ Οκτ 05, 2015 9:37 am

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) He-man12

ΕΝΑ ΣΥΜΠΑΝ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ

Το σύμπαν των «Masters of the Universe» (ή εν συντομία MOTU) δημιουργήθηκε από την Mattel στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Η κεντρική ιστορία αφορά την σύγκρουση ανάμεσα στον ηρωικό πολεμιστή Χη-Μαν και τον διαβολικό μάγο Σκέλετορ, και διαδραματίζεται στον πλανήτη Ετέρνια, ένα περιβάλλον που συνδυάζει τον μεσαίωνα με την επιστημονική φαντασία, τη μαγεία με την επιστήμη και τη τεχνολογία.

Το 1976, ο διευθύνων σύμβουλος της Mattel, Ρέι Βάγκνερ, αρνήθηκε την πρόταση για παραγωγή μιας νέας σειράς παιχνιδιών βασισμένης στους χαρακτήρες του «Πολέμου των Άστρων». Στην προσπάθεια να παρουσιάσει κάτι πρωτότυπο που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού, ο επικεφαλής του Τμήματος Σχεδιασμού της Mattel, Ρότζερ Σουίτ, κατέληξε στην σκέψη ότι το κλειδί της επιτυχίας είναι η απλότητα. Μια και μόνη φιγούρα με τη γενική ονομασία «He-Man», που θα μπορεί να μεταμορφώνεται σε οποιονδήποτε χαρακτήρα, προσαρμόζοντας πάνω της διαφορετικά εξαρτήματα και στολές. Για να παρουσιάσει την ιδέα του, πήρε τρεις φιγούρες του «Big Jim» και τις προσάρμοσε ώστε να μοιάζουν με έναν διαστημάνθρωπο, έναν στρατιώτη κι έναν βάρβαρο. Τις παρουσίασε στην σύσκεψη της εταιρίας και επιλέχθηκε ο βάρβαρος για να αποτελέσει τη βάση της νέας σειράς παιχνιδιών. Γύρω στα τριάντα χρόνια αργότερα, οι αρχικές τρεις φιγούρες κυκλοφόρησαν στην αγορά υπό τον τίτλο: Βάικρον ο Πολεμιστής (Vykron the Warrior).

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Vykron10

Στις αρχές του ’80 οι κάτοχοι των πνευματικών δικαιωμάτων του «Conan the Barbarian» κατέθεσαν αγωγή κατά της Mattel, κατηγορώντας τους υπεύθυνους ότι έκλεψαν την ιδέα και μορφή του «βάρβαρου πολεμιστή» από τις ιστορίες του Κόναν. Δεδομένου ότι ο Ρόμπερτ Χάουαρντ είχε δημιουργήσει τον Κόναν σχεδόν πριν 50 χρόνια, δεν αποκλείεται οι ιθύνοντες της Mattel να είχαν δανειστεί στοιχεία από το σύμπαν του Κόναν και τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του. Τελικά η Mattel κέρδισε την αγωγή και τον Γενάρη του 1981 ξεκίνησε η επίσημη κυκλοφορία της νέας σειράς παιχνιδιών.

Οι πρώτες φιγούρες είχαν ύψος 14 εκατοστά και το σετ περιλάμβανε μόνο πέντε χαρακτήρες: ο ηρωικός Χη-Μαν, ο αντίπαλός του Σκέλετορ, ο Πολεμιστής, ο Μπηστ Μαν και ο Μπάτλκατ. Το δεύτερο κύμα, περιλάμβανε τους: Ζόντακ, Μερ-Μαν, Τήλα και Στράτος. Παράλληλα κυκλοφόρησαν κάποια οχήματα και σετ παιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένου του Κάστρου Γκρέισκαλ. Κάθε φιγούρα συνοδευόταν με ένα μίνι-κόμικ, που παρουσίαζε τους χαρακτήρες και την ιστορία της σειράς.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) First_10

Ο Χη-Μαν πρωτοπαρουσιάστηκε στην ιστορία «He-Man and the Power Sword», ως ένας περιπλανώμενος βάρβαρος, που άλλοτε ζούσε μαζί με τη φυλή του στις ζούγκλες της Ετέρνια. Για πολλά χρόνια στον πλανήτη βασίλευε η ειρήνη. Μετά ξέσπασε ο Μεγάλος Πόλεμος κι ένα ρήγμα άνοιξε μεταξύ των διαστάσεων, επιτρέποντας στον διαβολικό πολέμαρχο Σκέλετορ να ταξιδέψει στην Ετέρνια. Ο Σκέλετορ παίρνει στην κατοχή του τα δύο μισά του «Ξίφους της Δύναμης» και καταλαμβάνει το Κάστρο Γκρέισκαλ. Σύμφωνα με τον θρύλο, όποιος ελέγχει το Κάστρο, θα αποκτήσει τη δύναμη να γίνει «Κυρίαρχος του Σύμπαντος». Τότε, η Μάγισσα επιλέγει έναν γενναίο πολεμιστή, τον Χη-Μαν, και τον προικίζει με υπεράνθρωπη δύναμη, πανοπλία και όπλα. Με τη βοήθεια των συμπολεμιστών του, του Πολεμιστή, της Τήλα και των λοιπών μαχητών της Ετέρνια, αγωνίζεται για να σταματήσει τα σχέδια του Σκέλετορ. Χαρακτηριστική είναι, σε αυτές τις πρώιμες ιστορίες, η απουσία βασικών χαρακτήρων, όπως ο Κρίντζερ, ο Πρίγκηπας Άνταμ, ο Όρκο και η Έβιλ-Λυν.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Minico10

Τον Ιούλιο του 1982, ο Χη-Μαν κάνει το ντεμπούτο του στην DC Comics. Η πρώτη ιστορία με τον τίτλο «From Eternia…with Death!», δημοσιεύεται στο τεύχος #47 του περιοδικού «DC Comics Presents». Ο Σούπερμαν καταλήγει στην Ετέρνια, όπου δέσμιος της μαγείας του Σκέλετορ, αναγκάζεται να πολεμήσει με τον Χη-Μαν. Στις σελίδες του περιοδικού παρουσιάζεται για πρώτη φορά το άλτερ έγκο του Χη-Μαν, ο Πρίγκηπας Άνταμ. Ωστόσο, αντί της συνήθης ιαχής «Με τη δύναμη του Γκρέισκαλ…» η μεταμόρφωσή του λαμβάνει χώρα δια της εισόδου του Άνταμ στο Σπήλαιο της Δύναμης. Οι βάσεις, όμως, έχουν μπει κι ένα χρόνο αργότερα, η Filmation θα θέσει οριστικά τα θεμέλια γύρω από το σύμπαν του Χη-Μαν και των Κυρίαρχων του Σύμπαντος.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Dc_com10

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ

Το Κάστρο Γκρέισκαλ (αγγλ. Castle Grayskull)

Το Κάστρο Γκρέισκαλ (Γκρίζο Κρανίο) βρίσκεται στο κέντρο του γνωστού σύμπαντος, στον πλανήτη Ετέρνια. Στεγάζει τη δύναμη που δημιούργησε το σύμπαν, είναι ο τόπος κατοικίας της Μάγισσας και καταφύγιο του Χη-Μαν και των ηρωικών πολεμιστών της Ετέρνια. Λέγεται ότι χτίστηκε στα χρόνια των Μεγάλων Πολέμων, και απετέλεσε την προσωρινή έδρα της νόμιμης κυβέρνησης της Ετέρνια, όταν το βασιλικό παλάτι καταλήφθηκε από τον Βασιλιά Χςςςς και τους Φιδανθρώπους του. Μέχρι την εποχή του Βασιλιά Γκρέισκαλ, λειτουργούσε παράλληλα ως το θρησκευτικό κέντρο και τόπος λατρείας της Θεάς της Ετέρνια.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Castle11

Το Κρυστάλλινο Κάστρο (αγγλ. Crystal Castle)

Το Κρυστάλλινο Κάστρο είναι το πιο μαγικό οικοδόμημα σε όλη την Εθέρια. Σύμφωνα με έναν αρχαίο μύθο, περιέχει όλα τα μυστικά από την εποχή των Πρώτων, ιδρυτών του πλανήτη Εθέρια. Φύλακας του Κάστρου είναι ένα αγαθό πνεύμα με το όνομα «Φως Ελπίδος». Όμως, η τοποθεσία του Κάστρου παρέμεινε μυστική και γνωστή μόνο σε λίγους, μεταξύ αυτών κι ο Βασιλιάς των Τρολς. Στα χρόνια της Μεγάλης Εξέγερσης, η Ση-Ρα θέλοντας να εντοπίσει τον Βασιλιά των Τρολς, βρήκε το Κάστρο και έμαθε τα μυστικά του. Δεσμεύτηκε από τον «Φως Ελπίδος» να μην αποκαλύψει τη τοποθεσία του κι έκτοτε έγινε το καταφύγιo της και επιφορτίστηκε με τη προστασία του.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Crysta10

Οι Τρεις Πύργοι (αγγλ. Three Towers)

Οι Τρεις Πύργοι κατασκευάστηκαν από το Συμβούλιο των Πρεσβυτέρων, για να εξισορροπήσουν τις δυνάμεις του καλού και του κακού. Αποτελείται από τρία οικοδομήματα: τον Πύργο του Γκρέισκαλ, πηγή των δυνάμεων του καλού, τον Πύργο της Οχιάς, πηγή των δυνάμεων του κακού, και τον Κεντρικό Πύργο, πηγή αμφότερων των δυνάμεων του καλού και του κακού, και σπουδαιότερο μεταξύ των τριών οικοδομημάτων.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Three_10

Το Φιδοβουνό (αγγλ. Snake Mountain)

Το Φιδοβουνό είναι το ορμητήριο του Σκέλετορ και παλιότερα ο τόπος κατοικίας των Φιδανθρώπων. Λέγεται ότι δημιουργήθηκε στα παλιά χρόνια, την εποχή της εξεγέρσεως εναντίον των Φιδανθρώπων. Οι Πρεσβύτεροι της Ετέρνια χρησιμοποίησαν τη μαγεία τους για να δεσμεύσουν τον Σέρπος, οφιόμορφο θεό των Φιδανθρώπων, σε ένα βουνό στο σκοτεινό ημισφαίριο και τον μετέτρεψαν σε πέτρα.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Snake_10

ΟΙ ΗΡΩΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ

Πρίγκηπας Άνταμ/Χη-Μαν (αγγλ. Prince Adam/He-Man)

Ο νεαρός Πρίγκηπας Άνταμ είναι ο κληρονόμος του θρόνου της Ετέρνια, γιός του Βασιλιά Ράντορ και της Βασίλισσας Μαρλένα. Οι περισσότεροι τον θεωρούν καλοπερασάκια, τεμπέλη και δειλό. Στην πραγματικότητα προσποιείται, ώστε κανείς να μην υποψιαστεί ότι αυτός είναι ο Χη-Μαν. Πηγή των δυνάμεων του, είναι το θρυλικό «Ξίφος της Δύναμης» που του δόθηκε από την Μάγισσα του Κάστρου Γκρέισκαλ, στα 18α γενέθλιά του. Κάθε φορά που υψώνει το ξίφος του και λέει: «Με τη δύναμη του Γκρέισκαλ… απέκτησα τη Δύναμη!» μεταμορφώνεται στον Χη-Μαν, τον δυνατότερο άνθρωπο στο σύμπαν.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) He-man11

Αρχικά ο Πρίγκηπας Άνταμ και ο Χη-Μαν ήταν σχεδόν πανομοιότυποι, με τη διαφορά ότι ο Άνταμ είχε ανοιχτά ξανθά μαλλιά και χλωμό δέρμα, ενώ ο Χη-Μαν ήταν περισσότερο μελαχρινός με μαλλιά χρυσαφένια. Στις νεότερες, όμως, εκδοχές ο Πρίγκηπας Άνταμ παρουσιάζεται ως έφηβος, αδύνατος, με λεπτή φωνή και ξανθά φρύδια. Ενώ, ο Χη-Μαν είναι ψηλός, γεροδεμένος, με μαύρα φρύδια και πιο βαθιά φωνή. Η επιστήθιος πανοπλία του διαμορφώθηκε από την Μάγισσα και είναι κατασκευασμένη από Κοριδίτη, ένα εξαιρετικά ισχυρό ορυκτό. Ενισχύει τις δυνάμεις του Χη-Μαν και τον προστατεύει από χτυπήματα στη μάχη. Το «Ξίφος της Δύναμης» λέγεται ότι το σφυρηλάτησε ο Κέκλαρ, ηγέτης του Συμβουλίου των Πρεσβυτέρων, από έναν μετεωρίτη που έπεσε στην Αρχαία Ετέρνια, γνωστό ως «Λίθος της Δύναμης». Από το ίδιο υλικό είναι κατασκευασμένο και το «Ξίφος της Προστασίας», το σπαθί που φέρει η Ση-Ρα.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) He-man10

Κρίντζερ/Μπάτλκατ (αγγλ. Cringer/Battle Cat)

Ο Κρίντζερ είναι το πιο φοβητσιάρικο, τεμπέλικο και κοιλιόδουλο πλάσμα στην Ετέρνια, και κατοικίδιο του Πρίγκηπα Άνταμ. Μπορεί και μιλάει, αν και ποτέ δεν δόθηκε κάποια εξήγηση για την ικανότητά του. Έχει την εμφάνιση μιας πράσινης τίγρης με πορτοκαλί ρίγες και παραμένει άγνωστο αν υπάρχουν κι άλλα πλάσματα του είδους του στην Ετέρνια.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Cringe10

Όταν ο Άνταμ ήταν ακόμα μικρό αγόρι, εξερευνούσε τη ζούγκλα όταν άκουσε ένα γατάκι να κλαψουρίζει πίσω από κάτι θάμνους κι έναν μαχαιρόδοντα να πλησιάζει. Μιμούμενος το κάλεσμα του μαντιχώρα, έτρεψε σε φυγή τον μαχαιρόδοντα κι έσωσε τη ζωή του σκύμνου. Ο Άνταμ τον πήρε μαζί του στο παλάτι ως κατοικίδιο του και τον ονόμασε Κρίντζερ, που σημαίνει «δουλοπρεπής», γιατί φοβόταν ακόμα και τη σκιά του κι έτρεχε πάντα κάπου να κρυφτεί. Όμως, η Μάγισσα φανερώθηκε στον Άνταμ και του είπε ότι ο Κρίντζερ μπορεί συχνά να τον ντροπιάζει, αλλά στο μέλλον θα του φανεί χρήσιμος.

Χρόνια πέρασαν κι όταν ο Άνταμ κλήθηκε στο Γκρέισκαλ για να του δοθεί η δύναμη να μεταμορφώνεται στον Χη-Μαν, ο Κρίντζερ μαζί με τον Όρκο τον ακολούθησαν και τα είδαν όλα. Τότε ο Χη-Μαν τους όρκισε να μην αποκαλύψουν τίποτα σε κανέναν και στρέφοντας το ξίφος του στον Κρίντζερ τον μεταμόρφωσε στον μεγάλο και δυνατό Μπάτλκατ, μια αρματωμένη τίγρη δύο φορές μεγαλύτερη από τον Κρίντζερ. Κι όπως η Μάγισσα είχε προφητέψει, ο Μπάτλκατ έγινε ο αχώριστος σύντροφος του Χη-Μαν στη μάχη και το γενναιότερο πλάσμα σε όλη την Ετέρνια.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Cringe11

Πριγκήπισσα Αντόρα/Ση-ρα (αγγλ. Princess Adora/She-Ra)

Η Αντόρα είναι η χαμένη δίδυμη αδελφή του Πρίγκηπα Άνταμ. Ο Βασιλιάς Ράντορ και η Βασίλισσα Μαρλένα είχαν δίδυμα, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, που ονόμασαν Άνταμ και Αντόρα. Όμως, ο διαβολικός Χόρντακ απήγαγε την Αντόρα όταν ήταν ακόμα βρέφος και δραπέτευσε στον πλανήτη Εθέρια, όπου μεγάλωσε την Αντόρα σαν κόρη του και την εκπαίδευσε για να γίνει αρχηγός του στρατού του. Η Μάγισσα έστειλε τον Χη-Μαν στην Εθέρια για να βρει την Αντόρα και να της παραδώσει το «Ξίφος της Προστασίας». Αλλά ο Χόρντακ τον αιχμαλώτισε και του έκλεψε τα ξίφη. Η Μάγισσα φανερώθηκε στην Αντόρα και της αποκάλυψε όλη την αλήθεια για την καταγωγή της, ότι απήχθη όταν ήταν μωρό και ότι ο Χη-Μαν ήταν ο δίδυμος αδελφός της. Επαναλαμβάνοντας την κραυγή: «Για την τιμή του Γκρέισκαλ!» η Αντόρα μεταμορφώθηκε στην Ση-Ρα, ελευθέρωσε τον Χη-Μαν και μαζί με τους επαναστάτες αφιέρωσε τη ζωή της στο να ελευθερώσει την Εθέρια από τους δυνάστες της.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) She-ra11

Η Ση-Ρα είναι η υπερασπίστρια του Κρυστάλλινου Κάστρου, έχει υπεράνθρωπη δύναμη, ταχύτητα και αντανακλαστικά. Μπορεί ακόμα να επικοινωνεί ψυχικά με τα ζώα, κι έχει επίσης θεραπευτικές δυνάμεις. Κύριο όπλο της είναι το «Ξίφος της Προστασίας», κατά πάντα όμοιο με το «Ξίφος της Δύναμης» με μόνη διαφορά ένα λίθο στον κορμό του. Το πολύτιμο αυτό πετράδι είναι το κλειδί για τις δυνάμεις της Ση-Ρα, και χωρίς αυτό είναι αδύνατη η μεταμόρφωση της Αντόρα. Όπως και το σπαθί του Χη-Μαν, έτσι και το «Ξίφος της Προστασίας» είναι σχεδόν άφθαρτο και ικανό να διαπεράσει κάθε είδους υλικό. Επιπλέον, όμως, έχει την μοναδική ιδιότητα να μετασχηματίζεται σε ασπίδα, κράνος, μπούμερανγκ, σχοινί και σε πολλά ακόμα εργαλεία ή όπλα.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) She-ra10

Σπίριτ/Πήγασος (αγγλ. Spirit/Swift Wind)

Ο Σπίριτ είναι το ομιλούν άτι της Αντόρα. Της δόθηκε όταν ακόμα ήταν αρχηγός των στρατευμάτων του Χόρντακ κι έκτοτε έγινε ο αχώριστος σύντροφός της στη μάχη. Όταν η Ση-Ρα στρέφει το ξίφος της πάνω του, ο Σπίριτ μεταμορφώνεται στον Πήγασο, έναν φτερωτό μονόκερο. Ως Πήγασος διαθέτει μαγικές δυνάμεις, όπως την ικανότητα πτήσης, τηλεπαθητική επικοινωνία με την Ση-Ρα κι άλλα μαγικά πλάσματα, καθώς και εξαιρετικά μεγάλη δύναμη. Εν αντιθέσει, όμως, με τον Κρίντζερ, ο Σπίριτ διατηρεί το φυσικό του μέγεθος. Είναι ζευγαρωμένος με ένα θηλυκό φτερωτό μονόκερο, με την οποία έχει αποκτήσει κι ένα πουλάρι.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Swift_10

Η Μάγισσα (αγγλ. The Sorceress)

Η Μάγισσα είναι η φύλακας των μυστικών του Κάστρου Γκρέισκαλ κι ένα από τα σοφότερα όντα στην Ετέρνια, έχουσα βαθιά γνώση της μαγείας και της ιστορίας της. Δεδομένου ότι οι δυνάμεις της είναι δεμένες με το Κάστρο Γκρέισκαλ, είναι αδύνατον για εκείνη να περάσει τα τείχη του. Όταν χρειάζεται να ταξιδέψει, παίρνει τη μορφή ενός γερακιού, γνωστού ως Ζορ.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) The_so10

Η Μάγισσα είναι η βιολογική μητέρα της Τήλα. Όταν η Τήλα ήταν βρέφος, η Μάγισσα την έδωσε στον Ντάνκαν να την αναθρέψει ως δικιά του κόρη, γιατί ένιωθε ότι το Κάστρο ήταν πολύ επικίνδυνος τόπος για να μεγαλώσει ένα παιδί. Το πραγματικό όνομα της Μάγισσας ήταν Τήλα Να. Ζούσε σε ένα μικρό χωριό, όταν οι κάτοικοί του δέχθηκαν επίθεση από τις δυνάμεις του Χόρντακ. Η Τήλα Να θέλοντας να βρει τη δύναμη να προστατέψει τον τόπο της, ξεκίνησε να αναζητήσει το Κάστρο Γκρέισκαλ. Τη στιγμή που αποκαμωμένη ήταν έτοιμη να εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια ανεύρεσης του Κάστρου, το μυστικιστικό φρούριο εμφανίστηκε μπροστά της και μια φωνή την προσκάλεσε μέσα. Η προκάτοχός της, την κάλεσε να φορέσει τον μανδύα της Μάγισσας λέγοντας:

--Δεν θα είναι εύκολο το καθήκον σου, Τήλα Να. Θα δώσεις πολλές μάχες, θα γευτείς μεγάλη θλίψη, αλλά και ανείπωτη χαρά. Ως φύλακας του Κάστρου Γκρέισκαλ θα αγωνίζεσαι ενάντια στις σατανικές δυνάμεις και θα βοηθάς όσους έχουν ανάγκη. Ποτέ ξανά δεν θα γίνεις θνητή. Τέλος, οφείλεις να προστατεύεις τα «Ξίφη της Δύναμης», μέχρι τη μέρα που όσοι είναι άξιοι τα διεκδικήσουν.--

Η Τήλα Να δέχθηκε τη προσφορά και με τις δυνάμεις του Γκρέισκαλ μεταμορφώθηκε στην Μάγισσα. Αφού έτρεψε σε φυγή τις δυνάμεις του Χόρντακ, σώζοντας την πατρίδα της, εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Κάστρο Γκρέισκαλ, πιστή στα καθήκοντα που είχε αναλάβει.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Castle10

Πολεμιστής (αγγλ. Man-At-Arms)

Ο Πολεμιστής είναι ο θετός πατέρας της Τήλα και εφευρέτης του μεγαλύτερου μέρους του οπλισμού των πολεμιστών της Ετέρνια. Όλοι τον φωνάζουν «Πολεμιστή» τιμητικά για τις στρατιωτικές του δεξιότητες και τον τίτλο του Στρατηγού που φέρει, αλλά το πραγματικό του όνομα είναι Ντάνκαν. Είναι ο τελευταίος μια γενιάς σπουδαίων μαχητών και εφευρετών, μέντορας του Πρίγκηπα Άνταμ κι ένας από τους λίγους που γνωρίζουν τη μυστική του ταυτότητα ως Χη-Μαν. Είναι ο μόνος γονιός που γνώρισε ποτέ η Τήλα, κι έδωσε στην κόρη του όλη την αγάπη, καθοδήγηση και εκπαίδευση που θα μπορούσε να της προσφέρει. Συγχρόνως είναι ο στενότερος σύμμαχος και συμπολεμιστής του Χη-Μαν. Του στέκεται σαν πατέρας, συμβουλεύοντας τον και υπενθυμίζοντας του, ότι οι δυνάμεις του δόθηκαν για να βοηθάει τους άλλους κι όχι για ίδιον όφελος.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Man-at10

Όρκο (αγγλ. Orko)

Ο Όρκο κατάγεται από τον Τρόλα, έναν κόσμο σε μια άλλη διάσταση. Οι Τρολανοί μοιάζουν με μικρά μπλε ξωτικά, έχουν μυτερά αυτιά, φορούν κόκκινους χιτώνες και κόκκινα καπέλα, κρύβουν το πρόσωπό τους κάτω από τα καπέλα και πίσω από κασκόλ και τα πόδια τους κάτω από τους χιτώνες. Σύμφωνα με την παράδοσή τους, η φανέρωση του προσώπου τους συνιστά οικεία πράξη παρόμοια με ένα φιλί. Οι Τρολανοί έχουν φυσικές μαγικές ικανότητες, συμπεριλαμβανομένης της αιώρησης, την οποία και χρησιμοποιούν αποκλειστικά αντί για περπάτημα.

Πίσω στον Τρόλα, ο Όρκο ήταν ένας τρανός μάγος. Κατά τη διάρκεια μιας κοσμικής καταιγίδας μεταφέρθηκε στην Ετέρνια, όπου βρήκε τον νεαρό Πρίγκηπα Άνταμ με το κατοικίδιο του παγιδευμένους σε ένα βάλτο. Ο Όρκο τους έσωσε τη ζωή, αλλά στην προσπάθειά να τους γλυτώσει έχασε το μαγικό μενταγιόν του ή κατά μιαν άλλη εκδοχή τη μαγική ράβδο του, που του επέτρεπε να ελέγχει τις δυνάμεις του. Κολλημένος στην Ετέρνια, ο Όρκο έγινε ο γελωτοποιός του Βασιλιά και στενός φίλος του Πρίγκηπα Άνταμ. Παρά την ατζαμοσύνη και την φαινομενική δειλία του, ο Όρκο πάντοτε βοηθάει όσους έχουν ανάγκη και είναι ένας από τους λίγους που γνωρίζουν τη μυστική ταυτότητα του Χη-Μαν.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Orko10

Τήλα (αγγλ. Teela)

Η Τήλα είναι αρχηγός της Βασιλικής Φρουράς, θετή κόρη του Πολεμιστή και βιολογική κόρη της Μάγισσας, παρότι η ίδια δεν το γνωρίζει. Η ταυτότητα του πραγματικού της πατέρα παραμένει μυστική, αλλά σύμφωνα με τον Πολεμιστή ήταν ένας σπουδαίος άνδρας που σκοτώθηκε στη μάχη. Μεταξύ των καθηκόντων της είναι η πολεμική εκπαίδευση του Πρίγκηπα Άνταμ, του οποίου τη μυστική ταυτότητα ως Χη-Μαν αγνοεί. Θεωρεί τον Άνταμ δειλό και τεμπέλη, κι ελπίζει μια μέρα να δείξει κι αυτός τον ηρωισμό του Χη-Μαν. Το πεπρωμένο της Τήλα είναι μια μέρα να γνωρίσει όλα τα μυστικά του Γκρέισκαλ και να διαδεχτεί τη μητέρα της ως φύλακας του Κάστρου. Κύριο όπλο της είναι η Ράβδος του Κα, ένα μυστικιστικό ραβδί που της δίνει τηλεπαθητικές δυνάμεις και την ικανότητα να επικοινωνεί με τα άγρια ζώα.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Teela10

Γκρέι/Χη-Ρο (αγγλ. Gray/He-Ro)

Ο Γκρέι ήταν ο πρώτος αποδέκτης των Δυνάμεων του Γκρέισκαλ και ηγέτης των ηρωικών δυνάμεων στην προϊστορική Ετέρνια. Σε κάθε γενιά, οι Επικυρίαρχοι του Τρόλα στρατολογούσαν έναν κοσμικό πολεμιστή για να αγωνιστεί ενάντια στο κακό και του έδιναν το «Ξίφος του Χη», ένα πανίσχυρο όπλο εμποτισμένο με τη Δύναμη του Σύμπαντος. Όταν ο Χορντ Πράιμ εξόντωσε τους Κοσμικούς Εφαρμοστές, οι Επικυρίαρχοι εμπιστεύτηκαν το ξίφος στον Γκρέι. Υψώνοντας το ξίφος και λέγοντας: «Με τη δύναμη του καλού… αγωνίζομαι για την ειρήνη!» μεταμορφώθηκε στον κοσμικό πολεμιστή Χη-Ρο. Όταν πλησίαζε να πεθάνει, κληροδότησε το «Ξίφος του Χη» στον Γκρέισκαλ.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) He-ro_10

Βασιλιάς Γκρέισκαλ (αγγλ. King Grayskull)

Ο Βασιλιάς Ντ’Βανν Γκρέισκαλ προστάτευε την Ετέρνια πολλούς αιώνες πριν τη γέννηση του Χη-Μαν. Έζησε στην Προτέρνια (την αρχαία Ετέρνια) και πολέμησε πλάι-πλάι με τον κοσμικό πολεμιστή Χη-Ρο, αποκρούοντας τις διαβολικές δυνάμεις του Χόρντακ, αλλά και τον Βασιλιά Χςςςς και τους Φιδανθρώπους του. Αναζητώντας τη δύναμη για να υπερασπιστεί το Βασίλειό του, γνώρισε την Προφήτιδα, μια Τρολανή μάντισσα, που του είπε ότι η πραγματική δύναμη πήγαζε πάντα από μέσα του. Ο Γκρέισκαλ νίκησε τον στρατό του Χόρντακ, αλλά τραυματίστηκε θανάσιμα στη μάχη. Στη αγκαλιά της συζύγου του, προφήτεψε ότι στο όνομά του, οι απόγονοί του θα έχουν τη δύναμη να πολεμούν το κακό και μετέφερε την ουσία της υπάρξεως του στο «Ξίφος του Χη», κι έτσι γεννήθηκε το «Ξίφος της Δύναμης».

Η σύζυγός του, Βασίλισσα Βήνα, έγινε η πρώτη Μάγισσα, προστάτιδα του Κάστρου Γκρέισκαλ, και οι συμβουλάτορες του μεταμορφώθηκαν στο Συμβούλιο των Πρεσβυτέρων. Γνωρίζοντας ότι το ξίφος είναι πολύ ισχυρό για να πέσει σε λάθος χέρια, το χώρισαν στα δύο, το «Ξίφος της Δύναμης» και το «Ξίφος της Προστασίας». Για πέντε χιλιάδες χρόνια ανέμεναν έναν άξιο κληρονόμο να γεννηθεί. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το πλάσμα γνωστό ως η «Θεά της Ετέρνια» εκπαίδευε μυστικά ήρωες για να προστατεύουν τα ξίφη. Πολλοί από τους γενναίους αυτούς πολεμιστές αποκλήθηκαν «Χη-Μαν» προς τιμήν του ξίφους που φύλασσαν, γεννώντας έτσι πολλούς θρύλους για τον προστάτη της Ετέρνια.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) King_g10

Βασιλιάς Ράντορ & Βασίλισσα Μαρλένα (αγγλ. King Randor & Queen Marlena)

Ο Βασιλιάς Ράντορ ήταν ένας από τους στρατηγούς της Ετέρνια, γιός του Βασιλιά Μίρο και ετεροθαλής αδελφός του Κέλντορ. Όταν ο Κέλντορ επιτέθηκε, το Συμβούλιο των Πρεσβυτέρων έχρισε τον Ράντορ Βασιλιά και προφήτεψε την εμφάνιση ενός ήρωα που θα έσωζε την Ετέρνια από το κακό. Ήταν τα χρόνια της Μεγάλης Αναταραχής. Ο Ράντορ κατάφερε να πληγώσει τον Κέλντορ και εξόρισε αυτόν και τους ακόλουθούς του πίσω από τα Μυστικά Τείχη, στο σκοτεινό ημισφαίριο.

Η Μαρλένα Γκλεν ήταν μια από τις πρώτες γυναίκες αστροναύτες της Γης. Σε μια βροχή μετεωριτών, το σκάφος της βγήκε εκτός πορείας και συνετρίβη στον πλανήτη Ετέρνια. Στα συντρίμμια την βρήκε ο Βασιλιάς Ράντορ, τον ερωτεύτηκε και σύντομα παντρεύτηκαν. Από την ένωσή τους γεννήθηκαν δίδυμα παιδιά, ο Άνταμ και η Αντόρα. Η Βασίλισσα Μαρλένα είναι η μόνη που υποψιάζεται ότι ο Άνταμ και ο Χη-Μαν είναι το ίδιο πρόσωπο, γεγονός που την κάνει περήφανη για τον γιό της.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) King_r10

Στράτος (αγγλ. Stratos)

Ο Στράτος είναι ο ηγέτης των φτερανθρώπων κατοίκων της Άβιον, μιας εναέριας πόλης εγκατεστημένης ψηλά στα Μυστικά Όρη. Ο Στράτος και ο λαός του προικίστηκαν με την πτητική ικανότητα από το Αυγό της Άβιον, ένα ιερό κειμήλιο του Βασιλείου τους. Ενώ, σύμφωνα με άλλη παράδοση ήταν η Ράβδος της Άβιον που τους χάρισε φτερά και την ικανότητα να πετάνε. Πολλοί Αβιονιανοί, συμπεριλαμβανομένου του Στράτος, φέρουν πτητικές συσκευές για να ενισχύουν την ταχύτητά τους. Όπως όλοι, έτσι κι ο Στράτος έχει την ικανότητα να εκτοξεύει από τα χέρια του ριπές ενεργειακών ακτίνων. Είναι καλός φίλος του Χη-Μαν και πάντα στο πλευρό του, όποτε τον χρειάζεται.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Strato10

Ζόντακ (αγγλ. Zodac)

Ο Ζόντακ είναι μέλος του Συμβουλίου των Σοφών, ευρύτερα γνωστός ως «Κοσμικός Εφαρμοστής», επιφορτισμένος να αποκαθιστά την ισορροπία μεταξύ των δυνάμεων του καλού και του κακού. Έχει δύναμη πολύ πέρα από τον κοινών θνητών και την ικανότητα να βλέπει τις αδυναμίες των άλλων και να στρέφει τις δυνάμεις των εναντίον τους. Σπανίως συμμετέχει ενεργά στις μάχες, αλλά δύναται να βοηθήσει το καλό ή το κακό, ανάλογα με το ποια πλευρά έχει ανάγκη. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές παίρνει το μέρος του καλού και αγωνίζεται για να διατηρεί την ειρήνη στο σύμπαν.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Zodac10

Ραμ Μαν (αγγλ. Ram Man)

Ο Ραμ Μαν (το πραγματικό του όνομα είναι Κρας) δε διακρίνεται για τις λεκτικές του ικανότητες ή την υψηλή νοημοσύνη του. Φοβάται το σκοτάδι, είναι απαρέγκλιτα πιστός στον λαό της Ετέρνια, γενναίος πολεμιστής, και η κύρια πολεμική μέθοδος του είναι η χρήση του κεφαλιού του ως πολιορκητικού κριού. Φοράει μια άφθαρτη, μαγεμένη πανοπλία πάνω από το κεφάλι και τους ώμους του, που του επιτρέπει να συνθλίβει οτιδήποτε βρεθεί στο δρόμο του, και κύριο όπλο του είναι ένας τεράστιος πέλεκυς.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Ram_ma10

Μεκάνεκ (αγγλ. Mekaneck)

Ο Μεκάνεκ (το πραγματικό του όνομα είναι Όριους) είναι σάιμποργκ, μισός άνθρωπος και μισός μηχανή. Συχνά αποκαλείται «ανθρώπινο περισκόπιο», γιατί με τον τηλεσκοπικό μηχανικό λαιμό του και την ισχυρή όρασή του, είναι ένας τέλειος ανιχνευτής και κατάσκοπος. Κατά τη διάρκεια μιας ανεμοθύελλας ο γιός του, Φίλιππος, χάθηκε. Μάταια τον αναζητούσε για πολύ καιρό, ώσπου τραυματίστηκε σοβαρά στον αυχένα και εγκατέλειψε κάθε ελπίδα ανεύρεσης. Ο Πολεμιστής τον περιέθαλψε και κατασκεύασε τον βιονικό λαιμό του. Έκτοτε έμεινε στο βασιλικό παλάτι. Μετά από χρόνια έμαθε ότι ο γιός του είχε πέσει στα χέρια του Κόμη Μάρτζο, τον έσωσε και ενώθηκαν ξανά σαν οικογένεια.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Mekane10

Πολυπρόσωπος (αγγλ. Man-E-Faces)

Ο Πολυπρόσωπος (το πραγματικό του όνομα είναι Περκάεντο) είναι άρχοντας των μεταμφιέσεων κι έχει την μοναδική ικανότητα να αλλάζει το πρόσωπό του από ανθρώπινο σε τέρας σε ρομπότ. Αρχικά ήταν άνθρωπος και ασκούσε το επάγγελμα του ηθοποιού. Ο Σκέλετορ τον αιχμαλώτισε και με ένα μαγικό ξόρκι τον μεταμόρφωσε σε τέρας. Η Μάγισσα τον έκανε και πάλι άνθρωπο, αλλά ο Σκέλετορ τον επανάφερε. Η εσωτερική διαμάχη μεταξύ των δύο μορφών, γέννησε μια τρίτη προσωπικότητα, ενός υπερ-ευφυούς ρομπότ. Ο Πολυπρόσωπος ελευθερώθηκε από το ξόρκι του Σκέλετορ, αλλά το τέρας και το ρομπότ έμειναν για πάντα μέρος της προσωπικότητάς του. Οι φυσικές του ικανότητες αντικατοπτρίζουν το πρόσωπο που φέρει. Η πιο ισχυρή μορφή του, είναι αυτή του τέρατος. Ωστόσο, ως τέρας μπορεί να ελεγχθεί από τον Μπηστ Μαν κι αυτή είναι η αχίλλειος πτέρνα του.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Man-e-10

Ρομπότο (αγγλ. Roboto)

Ο Ρομπότο αρχικά σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τον Πολεμιστή, σαν ρομπότ-σκακιστής για να παίζει ως αντίπαλος του Πολυπρόσωπου. Σύντομα, όμως, αναβάθμισε το λογισμικό του σε μαχητή, εξοπλίζοντάς τον με οπλικά συστήματα τελευταίας γενιάς για να βοηθήσει στην άμυνα του παλατιού.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Roboto11

Σάικλον (αγγλ. Sy-Klone)

Ο Σάικλον είναι ο μυστικιστικός θεματοφύλακας των Κληροδοτούμενων Λίθων και υπερασπιστής της Άνγουατ Γκαρ, του ναού όπου φυλάσσονται. Κάποτε ήταν άνθρωπος, τον έλεγαν Ντας-Σελ και ζούσε στον πλανήτη Σνέιβ. Λέγεται ότι ήταν τόσο γρήγορος, ώστε μπορούσε να ξεφύγει από τα ταχύτερα ρομπότ. Όταν ο κόσμος του δέχθηκε επίθεση από τον Χόρντακ, ο ίδιος τραυματίστηκε ανεπανόρθωτα. Ο πατέρας του, λαμπρός επιστήμονας, του έσωσε τη ζωή και τον μετέτρεψε σε σάιμποργκ. Μετά την καταστροφή των Λίθων, ο Χη-Μαν προσκάλεσε τον Σάικλον να ενταχθεί στους Κυρίαρχους του Σύμπαντος. Ο Σάικλον έχει τη μορφή σαμουράι, τη δύναμη της υπερ-περιστροφής, την ικανότητα να δημιουργεί ανεμοστρόβιλους, να πετάει και να εκτοξεύει ενεργειακές ριπές από τα χέρια του.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Sy-klo11

Μος Μαν (αγγλ. Moss Man)

Ο Μος Μαν (το πραγματικό του όνομα είναι Κριανν’οτ ν’Νορος) ήταν στην πραγματικότητα αρχαία θεότητα της Ετέρνια και σύμμαχος του Βασιλιά Γκρέισκαλ. Είναι φύλακας της χλωρίδας στην Ετέρνια και άρχοντας του καμουφλάζ. Μπορεί να ελέγχει τα φυτά, τα λουλούδια και παντός είδους βλάστηση.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Moss_m11

Μπαζ-Οφ (αγγλ. Buzz-Off)

Ο Μπαζ-Οφ (το πραγματικό του όνομα είναι Τζζζζτ ζζζ ζζΤΤΤζζ) είναι μια ανθρωποειδής μέλισσα, μέλος της φυλής των Μελισσανθρώπων και ο αρχηγός της αμυντικής φρουράς του Αντρίνος. Παρότι ο Ραμ Μαν συχνά αμφισβητεί την αφοσίωση του στην Ετέρνια, ο Μπαζ-Οφ έχει αποδείξει την πίστη του στους Κυρίαρχους του Σύμπαντος, αλλά και στην Βασίλισσά του. Η συντροφικότητά του με τον Στράτος, άνοιξε τον δρόμο για σύναψη ειρήνης μεταξύ των λαών της Άβιον και του Αντρίνος. Διαθέτει ειδικά γυαλιά οράσεως εξοπλισμένα με τεχνολογία ακτίνων-Χ, οι κεραίες του είναι εξαιρετικά ευαίσθητες και τον προειδοποιούν για επερχόμενο κίνδυνο, έχει υπεράνθρωπη δύναμη και ως Μελισσάνθρωπος έχει την ικανότητα να πετάει.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Buzz-o10

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…


Έχει επεξεργασθεί από τον/την BATNICK στις Τρι Οκτ 13, 2015 7:07 am, 1 φορά
BATNICK
BATNICK

Μηνύματα : 776
Ημέρα Εγγραφής : 02/05/2014
Ηλικία : 39
Τοποθεσία : Νυχτεριδούπολη

Αρέσει στον χρήστη giannis85

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Empty Απ: [Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU)

Δημοσίευση από BATNICK Δευ Οκτ 05, 2015 9:38 am

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ

Βασιλιάς Χςςςς (αγγλ. King Hssss)

Ο Βασιλιάς Χςςςς είναι ο ηγέτης των Φιδανθρώπων, μιας υβριδικής φυλής που γεννήθηκε από την συνένωση τριών ψυχρόαιμων εξωγήινων φυλών. Σύμφωνα με την Μάγισσα, η μαγεία του Βασιλιά Χςςςς είναι τόσο παλιά όσο και το Συμβούλιο των Πρεσβυτέρων. Πριν από αιώνες, υπηρετούσε τον Ακατονόμαστο, τον άρχοντα του χάους και δημιουργό των Φιδανθρώπων. Επιλέχτηκε για να ηγηθεί του στρατού των Φιδανθρώπων, με σκοπό να λεηλατήσουν την Ετέρνια και να συλλέξουν τη μαγεία της. Για τρεις αιώνες καταδυνάστευε τον πλανήτη, ώσπου ο Ντ’Βανν Γκρέισκαλ ηγήθηκε της εξεγέρσεως του λαού. Όχι πολύ αργότερα, ο Χορντ Πράιμ εισέβαλλε στην Ετέρνια και ενεπλάκη στον πόλεμο. Οι τρεις πλευρές συμφώνησαν για ανακωχή, ώσπου να χτιστούν οι Τρεις Πύργοι, αλλά ο Χορντ πρόδωσε τον Χςςςς και οι Πρεσβύτεροι, με τη βοήθεια του Ζόντακ, τον εξόρισαν στο Κενό. Για πέντε χιλιάδες χρόνια έμεινε παγιδευμένος, ώσπου η Έβιλ-Λυν κι ένας μακρινός απόγονος των Φιδανθρώπων, ο Κόμπρα Καν, άνοιξαν τη πύλη και τον ελευθέρωσαν.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) King_h10

Ο Ακατονόμαστος (αγγλ. The Unnamed One)

Ο Ακατονόμαστος ήταν σπουδαίος μάγος κι ένας από τους Επικυρίαρχους του Τρόλα. Ονομαζόταν Γκόρπο και ζούσε στην Άχρονη Διάσταση. Όμως, πρόδωσε τα αδέλφια του κι επιχείρησε να κλέψει τη Δύναμη του Σύμπαντος για τον εαυτό του. Τότε, η Αύρα των Θεών εγχύθηκε στο «Ξίφος του Χη» και ο ίδιος απεκδύθη της μορφής του και εξορίστηκε στην Διάσταση-Χωρίς-Όνομα. Εκεί έγινε γνωστός ως ο Ακατονόμαστος. Όντας εξόριστος, βρήκε τρόπο να συνδυάσει το DNA διαφόρων ερπετόμορφων ειδών και δημιούργησε μια νέα φυλή ψυχρόαιμων πολεμιστών, τους Φιδανθρώπους.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) The_un10

Χόρντακ (αγγλ. Hordak)

Ο Χεκ-Τορ Κουρ ήταν ο δευτερότοκος κληρονόμος της αυτοκρατορίας των Χορντ. Ένας πανίσχυρος μάγος, βαθιά γνώστης των επιστημών και της τεχνολογίας, και με τη δύναμη να μετατρέπει το σώμα του σε διάφορα μηχανικά όπλα. Στάλθηκε από τον αδελφό του, Χορντ Πράιμ, στην Ετέρνια, όπου με ένα ξόρκι διαχωρισμού, χώρισε τον πλανήτη στα δύο, δημιουργώντας το σκοτεινό ημισφαίριο. Στην Ετέρνια υιοθέτησε το όνομα Χόρντακ και συγκέντρωσε έναν στρατό για να πολεμήσει τους Φιδανθρώπους και να κατακτήσει τον πλανήτη. Κατατρόπωσε τους Φιδανθρώπους, αλλά ηττήθηκε από τον Βασιλιά Γκρέισκαλ και εξορίστηκε στην διάσταση του Ντεσπόντος.

Παγιδευμένος στην σκοτεινή διάσταση, έσωσε τη ζωή του Κέλντορ αφαιρώντας την κατεστραμμένη σάρκα από το πρόσωπό του και αποκαθιστώντας μαγικά το κεφάλι του με τη μορφή ενός γυμνού κρανίου, σε αντάλλαγμα για την ελευθερία του. Δραπετεύοντας από το Ντεσπόντος, ξεκίνησε μαζί με τον Σκέλετορ ένα μεγάλο πόλεμο ενάντια στην Ετέρνια. Ήταν τα χρόνια της Μεγάλης Αναταραχής. Οι δύο τους, σχεδίαζαν να απαγάγουν τα παιδιά του Βασιλιά Ράντορ, αλλά ο Ντάνκαν παρενέβη και τους σταμάτησε. Όμως ήταν ήδη αργά, γιατί ο Χόρντακ είχε προλάβει να αρπάξει την Πριγκήπισσα Αντόρα. Αλλά, ο Κέλντορ τον πρόδωσε και με ένα μαγικό ξόρκι τον εξόρισε στον πλανήτη Εθέρια, εξασφαλίζοντας ότι είναι αδύνατη η επιστροφή του.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Hordak10

Κέλντορ/Σκέλετορ (αγγλ. Keldor/Skeletor)

Ο Κέλντορ ήταν γιός του Βασιλιά Μίρο και ετεροθαλής αδελφός του Ράντορ. Καταγόταν από την κυανόδερμη φυλή των Γκαρ. Όταν ο Κόμης Μάρτζο έστειλε τον Βασιλιά Μίρο σε άλλη διάσταση, εποφθαλμιώντας τον θρόνο του, ο Ράντορ και ο Κέλντορ τον πολέμησαν. Με τον θρόνο κενό, μόνη κατάλληλη να τον αναπληρώσει ήταν η Βασίλισσα. Όμως δολοφονήθηκε και υπαίτιος θεωρήθηκε ο Κέλντορ. Ο Πρίγκηπας Ράντορ εξόρισε τον Κέλντορ από την Ετέρνος (πρωτεύουσα του βασιλείου κι έδρα των βασιλικών ανακτόρων). Όντας απόκληρος, ο Κέλντορ γύριζε την Ετέρνια, ώσπου γνώρισε τον Χόρντακ. Κοντά του διδάχθηκε τις σκοτεινές τέχνες για να επιτεθεί στην Ετέρνος και να διεκδικήσει τον θρόνο. Όμως ο Ράντορ και οι πολεμιστές του τον απέκρουσαν.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Skelet11

Κατά τη διάρκεια της μάχης, ο Ράντορ έστρεψε ένα από τα ξόρκια του Κέλντορ εναντίον του. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του στο πρόσωπο και την πλήρη παραμόρφωσή του. Σε αντάλλαγμα για την ελευθερία του από το Ντεσπόντος, ο Χόρντακ του έδωσε νέα μορφή και τον ονόμασε Σκέλετορ. Ο Σκέλετορ διαθέτει μια σειρά από μυστικιστικές δυνάμεις που τον καθιστούν έναν πανίσχυρο μάγο και τον μεγαλύτερο αντίπαλο του Χη-Μαν. Το ισχυρότερο των όπλων του είναι η Ράβδος του Ολέθρου. Ένα μακρύ κοντάρι εστεμμένο με ένα μικρό αντίγραφο του Κρανίου του Κριού της Ζαλέσια, και μια κρυστάλλινη σφαίρα ενσωματωμένη στο εσωτερικό του. Με τη βοήθεια της Ράβδου, ο Σκέλετορ διοχετεύει και κατευθύνει τη μαγεία του.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Skelet12

Πάνθορ (αγγλ. Panthor)

Ο Πάνθορ είναι το ζωάκι του Σκέλετορ και ο κύριος αντίπαλος του Μπάτλκατ. Αρκεί η εμφάνισή του κι ένας βρυχηθμός για να τρομοκρατήσει τους εχθρούς του. Θεμέλιο της σχέσης του Πάνθορ με τον Σκέλετορ είναι η ακλόνητη πίστη στον κύριο του. Λέγεται ότι όταν ο Κέλντορ εξορίστηκε από το παλάτι της Ετέρνια βρήκε παγιδευμένο σε μια κυνηγετική παγίδα ένα νεογνό διλύγξ (μωβ πάνθηρας). Έσωσε τη ζωή του και ο σκύμνος παρέμεινε κοντά του, για πάντα πιστός στον αφέντη του.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Pantho10

Έβιλ-Λυν (αγγλ. Evil-Lyn)

Η Έβιλ-Λυν (το πραγματικό της όνομα είναι Έβελυν Μόργκαν Πάουερς) είναι μια διαβολική μάγισσα και δεύτερη στην ιεραρχία μετά τον Σκέλετορ. Αν και παραδέχεται ότι δεν είναι τόσο δυνατή όσο ο Σκέλετορ, κρυφά ελπίζει μια μέρα να τον ξεπεράσει στη μαγεία και να γίνει η απόλυτη κυρίαρχος στην Ετέρνια. Κύριο όπλο της είναι το μαγικό ραβδί της με την κρυστάλλινη σφαίρα.

Η Έβιλ-Λυν ήταν κόρη ενός πανίσχυρου μάγου, γνωστού ως «ο Απρόσωπος» και ζούσε απομονωμένη στα ερείπια της Ζαλέσια, ως φύλακας του ιερού «Λίθου του Κριού». Όμως την Έβιλ-Λυν έλκυαν οι δυνάμεις του κακού. Συνάντησε για πρώτη φορά τον Σκέλετορ, όταν ακόμα είχε τη μορφή του Κέλντορ. Τον εντυπωσίασε με τις ικανότητές της και τον ερωτεύτηκε. Όμως μετά τη μεταμόρφωσή του σε Σκέλετορ, ο Κέλντορ άρχισε να απομακρύνεται, γινόμενος πιο κακός και πικρόχολος. Παρότι απομακρύνθηκαν συναισθηματικά, η Έβιλ-Λυν παρέμεινε κοντά του. Ωστόσο, συχνά δρα ανεξάρτητα, ακολουθώντας τα δικά της σχέδια.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Evil-l10

Μπηστ Μαν (αγγλ. Beast Man)

Ο Μπηστ Μαν (το πραγματικό του όνομα είναι Ρέικουϊλ Ρκαζζ) είναι ένα πιθηκόμορφο πλάσμα με τη δύναμη να ελέγχει τηλεπαθητικά ζώα και τέρατα. Όμως οι δυνάμεις του είναι ανίσχυρες απέναντι στους δράκους, τον Κρίντζερ, τον Μπάτλκατ και τον Πάνθορ. Η αγριότητά του στη μάχη και η τεράστια φυσική του δύναμη αντισταθμίζεται από την σχεδόν μηδαμινή νοημοσύνη του. Λέγεται ότι κάποτε ήταν άνθρωπος, ονόματι Μπιφ Μπήστμαν, και ζούσε σε μια φάρμα στην Γη κακοποιώντας διαρκώς τα ζώα του. Τον προσέλαβαν ως επικεφαλή τεχνικό στο σκάφος της Μαρλένα. Όταν συνετρίβησαν στην Ετέρνια τον περιμάζεψε ο Σκέλετορ και τον μεταμόρφωσε σε αυτό που είναι σήμερα.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Beast_10

Μερ-Μαν (αγγλ. Mer-Man)

Ο Μερ-Μαν (το πραγματικό του όνομα είναι Σκουίντις Ρεξ) ήταν κάποτε ο απόλυτος κυρίαρχος στα υποθαλάσσια βασίλεια της Ετέρνια και άρχοντας όλων των αμφίβιων ανθρωποειδών πλασμάτων. Όταν το βασίλειό του καταστράφηκε από αντίπαλες φυλές, εξαναγκάστηκε να συνεργαστεί με τον Σκέλετορ κι έκτοτε εκτελεί πιστά κάθε διαταγή του. Η φυσική δύναμή του είναι ανώτερη ενός μέσου ανθρώπου, κυρίως όταν δρα υποβρυχίως. Έχει την ικανότητα να ελέγχει τις υδρόβιες μορφές ζωής, αλλά η ικανότητά του περιορίζεται μόνο στα ψυχρόαιμα πλάσματα, ενώ στα θαλάσσια θηλαστικά δεν έχει καμία επίδραση. Ως κύρια όπλα του χρησιμοποιεί ένα ξίφος και μια τρίαινα.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Mer-ma10

Τραπ Τζο (αγγλ. Trap Jaw)

Ο Τραπ Τζο (το πραγματικό του όνομα είναι Κρόνις) ήταν ένας ψυχωτικός εγκληματίας από άλλη διάσταση, που τραυματίστηκε σοβαρά και για να σώσουν τη ζωή του, τον μετέτρεψαν σε σάιμποργκ. Φέρει μηχανική σιαγόνα με κοφτερά δόντια και ένα ρομποτικό βραχίονα που ενσωματώνει ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών όπλων. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνος, αλλά συνάμα ενθουσιώδης, τολμηρός και ανίκανος. Ίσως ο λιγότερο ευφυής μεταξύ των πολεμιστών του Σκέλετορ.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Trap_j10

Τρίκλωψ (αγγλ. Tri-Klops)

Ο Τρίκλωψ (το πραγματικό του όνομα είναι Τρίντορ Εσούνιουξ Σκόουπ) ήταν κυνηγός επικηρυγμένων και ανιχνευτής. Στα χρόνια της Μεγάλης Αναταραχής τον προσέλαβε ο Σκέλετορ για να ενισχύσει τον αποδεκατισμένο στρατό του. Πήρε το όνομα «Τρίκλωψ» όταν εξαιτίας ενός ατυχήματος έμεινε τυφλός και αναγκάστηκε να φορέσει ένα τριοπτρικό κράνος που επέκτεινε τις ικανότητες εντοπισμού του. Μεταξύ άλλων ιδιοτήτων, το κράνος του παρέχει νυχτερινή όραση, την ικανότητα να βλέπει σε εξαιρετικά μεγάλες αποστάσεις και να εκτοξεύει ριπές ακτίνων.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Tri-kl10

Δίκακος (αγγλ. Two Bad)

Ο Τούβαρ και ο Μπάντρα ήταν δύο γαλαξιακοί κυνηγοί επικηρυγμένων, που ο Γουίπλας έφερε στον Σκέλετορ για να τον βοηθήσουν στη σύλληψη του Χη-Μαν. Όμως η διαρκής διαμάχη μεταξύ των δύο, είχε ως αποτέλεσμα την παταγώδη αποτυχία τους. Έχοντας βαρεθεί με τις αποτυχίες και τους καυγάδες τους, ο Σκέλετορ τους μεταμόρφωσε σε ένα ενιαίο πλάσμα, τον Δίκακο.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Tuvar10

Κλόφουλ (αγγλ. Clawful)

Ο Κλόφουλ είναι μέλος των Καρικόνι, μιας φυλής καρκινοειδών πολεμιστών. Έγινε μέλος του στρατού πολεμιστών του Σκέλετορ, όταν έσωσε τη ζωή του Μπηστ Μαν. Το σκληρό κέλυφός του, τον προστατεύει από ακραίες καιρικές συνθήκες. Η ευστροφία του αυξήθηκε μαγικά από την Έβιλ-Λυν, μετατρέποντας τον σε ένα σπουδαίο πολεμιστή με στρατηγικές ικανότητες, ώστε απολαμβάνει τον σεβασμό του Σκέλετορ. Το κύριο όπλο του είναι οι δαγκάνες του, ικανές να συντρίψουν τα πάντα.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Clawfu10

Κόμης Μάρτζο (αγγλ. Count Marzo)

Ο Μάρτζο Καλίφ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι μάγος 5ης κατηγορίας και τον ανέθρεψαν οι μυστικιστές στις Θίνες του Θανάτου. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του μαθαίνοντας τα πλεονεκτήματα της μαγείας εν συγκρίσει με την τεχνολογία. Βλέποντας τον πόνο και τη δυστυχία των κατοίκων του σκοτεινού ημισφαιρίου, πείστηκε ότι η Ετέρνια θα ήταν καλύτερα με τον ίδιο ως Βασιλιά της. Προκάλεσε εξεγέρσεις, αλλά όλες απέτυχαν. Ωστόσο κατάφερε να εισχωρήσει στο παλάτι και με το μαγικό μενταγιόν του εξόρισε τον Βασιλιά Μίρο σε μια άλλη διάσταση. Οι Πρίγκηπες Ράντορ και Κέλντορ εξαπέλυσαν τη μαγεία του Συμβουλίου των Πρεσβυτέρων ενάντια στον Μάρτζο, τον καταδίκασαν να ζει στο σώμα ενός ηλικιωμένου άνδρα και πέταξαν το μενταγιόν του στα μεγαλύτερα βάθη της Ετέρνια. Όμως, μετά από χρόνια κατάφερε να το ανακτήσει ξανά και γύρισε για να πάρει εκδίκηση.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Count_10

Διαβολόσπορος (αγγλ. Evilseed)

Ο Διαβολόσπορος (το πραγματικό του όνομα είναι Σέρο Μαλούστο) είναι ένας φυτόμορφος μάγος, ικανός να ελέγχει τα φυτά για να υπηρετούν τους διαβολικούς σκοπούς του. Δημιουργήθηκε από τον Μος Μαν στα χρόνια των Μεγάλων Πολέμων, για να πολεμήσει τον Βασιλιά Χςςςς και τον στρατό εισβολής του Χόρντακ. Πρόδωσε τον κύριο του και στράφηκε στο κακό. Ο Μος Μαν κατάφερε να τον περιορίσει σε μια μαγική φυλακή, αλλά ο Όρκο τον απελευθέρωσε κατά λάθος. Πλέον έχει σκοπό της ζωής του να διαφθείρει όλες τις μορφές ζωής του φυτικού βασιλείου και να καταστρέψει τον Χη-Μαν και τους Κυρίαρχους του Σύμπαντος.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Evilse10

Φέικερ (αγγλ. Faker)

Ο Φέικερ («απατεώνας») είναι το κακό αντίγραφο του Χη-Μαν, που μαγικά δημιούργησε ο Σκέλετορ για να υπηρετεί τους διαβολικούς σκοπούς του. Είναι πιστό ομοίωμα του Χη-Μαν, τόσο στην εμφάνιση όσο και στη δύναμη, με μόνη ατέλεια τα λαμπυρίζοντα μάτια του και την απόκοσμη φωνή του. Ωστόσο, σύμφωνα με άλλη εκδοχή του χαρακτήρα, είναι ένα ανδροειδές κατασκευασμένο από τον Σκέλετορ, με τη μορφή και τη δύναμη του Χη-Μαν, μπλε δέρμα, κόκκινα μαλλιά και πορτοκαλί πανοπλία πανομοιότυπη με του Σκέλετορ.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Faker10

Στίνκορ (αγγλ. Stinkor)

Ο Στίνκορ (το πραγματικό του όνομα είναι Οδίφους) είναι ένα ανθρωποειδές κουνάβι. Εξορίστηκε από το χωριό του, όταν βοήθησε έναν πολέμαρχο να καταστρέψει τις άμυνές τους. Περιπλανήθηκε στην Ετέρνια, ώσπου έφτασε στο Φιδοβουνό. Εκεί προκάλεσε ένα ατύχημα με αποτέλεσμα να εμποτιστεί ο οργανισμός του με μια τοξική οσμή. Η φρικτή δυσωδία μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όπλο εναντίον των εχθρών του, κι έτσι ο Σκέλετορ σκέφτηκε πως θα του φανεί χρήσιμος και τον ένταξε στις δυνάμεις του.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Stinko10

Γουέμπστορ (αγγλ. Webstor)

Ο Γουέμπστορ (το πραγματικό του όνομα είναι Αρανεύς) είναι ο τελευταίος επιζών μιας αρχαίας φυλής αραχνόμορφων πολεμιστών. Βρισκόταν σε χειμερία νάρκη κάτω από το Φιδοβουνό, όταν τον ξύπνησε ο Σκέλετορ. Διατηρεί μεγάλο μέρος της γνώσης του λαού του, αυξημένη ευφυΐα, μαθηματικές γνώσεις, και είναι καταξιωμένος στην τέχνη της απόδρασης.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Websto10

Γουίπλας (αγγλ. Whiplash)

Ο Γουίπλας (το πραγματικό του όνομα είναι Τόραντ Κράζουτ) ζούσε στην Υποτέρνια, ένα μεγάλο σύστημα σπηλαίων στο υπέδαφος της Ετέρνια. Ανήκε στην φυλή των Κάλιγκαρς, αλλά τους πρόδωσε για να ακολουθήσει τον Κέλντορ στην εκστρατεία του ενάντια στον Ράντορ, την περίοδο της Μεγάλη Αναταραχής. Για την προδοσία του, εξορίστηκε από την Υποτέρνια και ακολούθησε τον Σκέλετορ στο Φιδοβουνό. Το κύριο όπλο του είναι η ογκώδης ουρά του, που μπορεί να διαλύσει τα πάντα στο πέρασμά της.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Whipla10

ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) 198310

He-Man and the Masters of the Universe (1983-1985)

Η πρώτη μεταφορά των Κυρίαρχων του Σύμπαντος στη μικρή οθόνη, έγινε με τη σειρά «He-Man and the Masters of the Universe» σε παραγωγή της Filmation. Έκανε πρεμιέρα την 5η Σεπτέμβρη του 1983 και ολοκληρώθηκε, έπειτα από 2 περιόδους και 130 επεισόδια, την 21η Νοέμβρη του 1985. Ο Λου Σέιμερ, παραγωγός της σειράς και συνιδρυτής της Filmation, δάνειζε τη φωνή του σε αρκετούς χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων των Όρκο, Βασιλιά Ράντορ, Στράτος, Τραπ Τζο κ.ά. Στους κύριους πρωταγωνιστικούς ρόλους ακούγονταν οι: Τζον Έργουϊν (Χη-Μαν/Άνταμ), Άλαν Όπενχαϊμερ (Σκέλετορ, Πολεμιστής, Κρίντζερ/Μπάτλκατ) και η Λίντα Γκάρι (Τήλα, Μάγισσα, Έβιλ-Λυν). Η σειρά γνώρισε μεγάλη επιτυχία και έθεσε ουσιαστικά τα θεμέλια για την προώθηση του franchise στη διεθνή αγορά. Στην Ελλάδα γνωρίσαμε τη σειρά αρχικά με ελληνικούς υπότιτλους και μεταγενέστερα μεταγλωττισμένη. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάποιες ελληνικές εκδόσεις τα ονόματα των δύο βασικών χαρακτήρων εξελληνίστηκαν πλήρως και αποδόθηκαν ως Υπεράνθρωπος (Χη-Μαν) και Κοκκαλιάρης (Σκέλετορ). Στη μεταγλωττισμένη εκδοχή τις φωνές των Χη-Μαν και Σκέλετορ ερμήνευε ο Βασίλης Καΐλας. Η σκηνοθεσία ήταν του Νίκου Σκιαδά και η μεταγλώττιση είχε γίνει στα στούντιο της Audio Visual.


He-Man and She-Ra: The Secret of the Sword (1985)

Το 1985 η Mattel και η Filmation αποφάσισαν να διαφοροποιήσουν το σύμπαν των Κυρίαρχων του Σύμπαντος, πέρα από την παραδοσιακή σφαίρα της «ανδρικής δράσης» σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν το νεανικό γυναικείο κοινό. Έτσι κυκλοφόρησαν τη νέα σειρά παιχνιδιών «Princess of Power» που περιλάμβανε σχεδόν αποκλειστικά γυναικείους χαρακτήρες. Ουσιαστικά, ήταν ένα κράμα των Κυρίαρχων του Σύμπαντος με τη σειρά παιχνιδιών της Μπάρμπι. Για την προώθηση των νέων παιχνιδιών, η Filmation δημιούργησε την αντίστοιχη σειρά κινουμένων σχεδίων. Ωστόσο οι χαρακτήρες πρωτοπαρουσιάστηκαν στο κοινό λίγους μήνες νωρίτερα, την άνοιξη του 1985, μέσα από την ταινία: «He-Man and She-Ra: The Secret of the Sword». Οι Τζον Έργουϊν, Άλαν Όπενχαϊμερ και Λίντα Γκάρι επέστρεψαν φωνητικά στους ρόλους τους, ενώ για τη φωνή της Ση-Ρα επιλέχθηκε η Μέλεντι Μπριτ. Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε με τον τίτλο: «Χη-Μαν και Ση-Ρα: Το Μυστικό του Μαγεμένου Σπαθιού» και τις φωνές τους δάνειζαν οι: Μάνος Βενιέρης (Χη-Μαν), Δήμητρα Δημητριάδου (Ση-Ρα), Ηλίας Πλακίδης (Σκέλετορ, Κρίντζερ/Μπάτλκατ), Γιώργος Μάζης (Χόρντακ), ενώ συμμετείχαν σε διάφορους ρόλους και οι Γιάννης Παπαϊωάννου, Ράνια Ιωαννίδου, Υβόννη Μεταξάκη κ.ά. Την σκηνοθετική επιμέλεια είχε ο Πέτρος Μακεδών και η μεταγλώττιση είχε γίνει στα στούντιο Cartoonist.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) She-ra10

She-Ra: Princess of Power (1985-1986)

Το Φθινόπωρο του 1985, η ταινία «He-Man and She-Ra: The Secret of the Sword» χωρίστηκε σε πέντε επεισόδια και επαναπροβλήθηκε ως τμήμα της σειράς «She-Ra: Princess of Power». Έκανε πρεμιέρα την 9η Σεπτέμβρη του 1985 και ολοκληρώθηκε, έπειτα από 2 περιόδους και 93 επεισόδια, την 13η Δεκέμβρη του 1986. Ο Λου Σέιμερ κράτησε μεταξύ άλλων τον ρόλο του Σπίριτ/Πήγασου, η Μέλεντι Μπριτ επέστρεψε στο ρόλο της Ση-Ρα, ενώ τη φωνή του Χόρντακ έκανε ο Τζωρτζ Ντιτσένζο. Τη φωνή της Ση-Ρα στην ελληνική μεταγλωττισμένη εκδοχή ερμήνευε η Δήμητρα Δημητριάδου.


He-Man & She-Ra: A Christmas Special (1985)

Τον Δεκέμβρη του 1985, ο Χη-Μαν και η Ση-Ρα συναντιούνται ξανά σε μια εορταστική τηλεταινία με τίτλο: «He-Man & She-Ra: A Christmas Special». Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε με τον τίτλο: «Χη-Μαν και Ση-Ρα: Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» και τις φωνές τους δάνειζαν οι: Γιώργος Βασιλείου (Χη-Μαν), Γιάννης Παπαϊωάννου (Πολεμιστής), Ρένα Καζάκου (Όρκο), Κλεοπάτρα Ροντήρη (Τήλα), Ηλίας Πλακίδης (Χόρντακ), Γιώργος Μάζης (Χορντ Πράιμ) κ.ά.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) 198710

Masters of the Universe (1987)

Η μεγάλη επιτυχία του franchise όπως ήταν αναμενόμενο δεν θα έμενε ανεκμετάλλευτη από το Χόλιγουντ. Έτσι το 1987 η Cannon Films μεταφέρει τις περιπέτειες του Χη-Μαν στη μεγάλη οθόνη. Το «Masters of the Universe» έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους την 7η Αυγούστου του 1987 και θεωρήθηκε ως εμπορική αποτυχία, μη καταφέρνοντας να βγάλει σε εισπράξεις ούτε τον προϋπολογισμό της. Πολλοί θεατές συγκρίνοντας τη κινηματογραφική μεταφορά με την τηλεοπτική σειρά, απογοητεύονταν μιας και σε πολλά σημεία η υπόθεση παρέκκλινε σημαντικά, ενώ χαρακτηριστική ήταν η παντελής απουσία του άλτερ έγκο του Χη-Μαν, του Πρίγκηπα Άνταμ. Στην πραγματικότητα, όμως, η ταινία ήταν προσαρμογή από τις πρώτες μίνι-ιστορίες, όπου ο Χη-Μαν δεν είχε μυστική ταυτότητα και παρουσιαζόταν ως ένας βάρβαρος πολεμιστής. Συνοπτικά η υπόθεση της ταινίας έχει ως εξής:

Η Ετέρνια είναι ένας πλανήτης σε μιαν άλλη διάσταση, που σπαράχθηκε από πολέμους και κυβερνάται από τον φοβερό Σκέλετορ. Ο Σκέλετορ έχει φυλακίσει την Μάγισσα μέσα σε ένα δυναμικό πεδίο. Ο Γκουίλντορ, εφηύρε το Κοσμικό Κλειδί, μια συσκευή που μπορεί να ανοίγει πύλες σε οποιοδήποτε τόπο και χρόνο του Σύμπαντος. Ο Χη-Μαν χρησιμοποιεί το Κλειδί για να διαφύγει με την Τήλα και τον πατέρα της. Βρίσκονται κάπου στη σύγχρονη Αμερική, αλλά καθώς πέφτουν το Κλειδί χάνεται. Εκεί το βρίσκουν η έφηβη Τζούλι και ο μουσικός φίλος της, αγνοώντας τις ιδιότητές του. Ο Χη-Μαν δεν έχει πάρα λίγο χρόνο στη διάθεσή του, για να ανακτήσει το Κλειδί, να επιστρέψει στην Ετέρνια και να σώσει τη Μάγισσα και ολόκληρο το Σύμπαν.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συμμετέχουν οι: Ντολφ Λούντγκρεν (Χη-Μαν) στον πρώτο πρωταγωνιστικό ρόλο της καριέρας του, Φρανκ Λαντζέλα (Σκέλετορ), Κόρτνεϊ Κοξ (Τζούλι), Τζέημς Τόλκαν (Ντετέκτιβ Λούμπικ), Κριστίνα Πικλς (Μάγισσα), Μεγκ Φόστερ (Έβιλ-Λυν), Τσέλσι Φιλντ (Τήλα), Τζον Σάιφερ (Πολεμιστής), Μπίλυ Μπάρτι (Γκουίλντορ), Ρόμπερτ Ντάνκαν Μακνίλ (Κέβιν) κ.ά. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Γκάρι Γκόνταρντ, το σενάριο είναι του Ντέηβιντ Οντέλ και η μουσική του Μπιλ Κόντι. Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε σε VHS με τον τίτλο: «Οι Κυρίαρχοι του Σύμπαντος». Παρά τις αρνητικές κριτικές και την εμπορική αποτυχία, οι παραγωγοί της ταινίας σχεδίαζαν την κυκλοφορία ενός σίκουελ. Όμως, το 1989 η Cannon Films αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες που δεν της επέτρεπαν να πληρώσει τα τέλη αδείας στην Mattel. Έτσι το σενάριο γράφτηκε εκ νέου και μετατράπηκε στην ταινία δράσης «Cyborg», με τον Ζαν-Κλωντ Βαν Νταμ.


[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) 199010

The New Adventures of He-Man (1990)

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 οι πωλήσεις της σειράς παιχνιδιών «Masters of the Universe» είχαν μειωθεί σημαντικά και στις αρχές του 1988 η Mattel, λόγω οικονομικών δυσκολιών, αναγκάστηκε να διακόψει την κυκλοφορία τους. Δύο χρόνια αργότερα, το 1990, η Mattel σε συνεργασία με την Jetlag Productions προσπάθησαν να αναβιώσουν το franchise, μέσω μιας νέας σειράς κινουμένων σχεδίων. Το «The New Adventures of He-Man» έκανε πρεμιέρα την 10η Σεπτέμβρη του 1990 και ολοκληρώθηκε, έπειτα από μια περίοδο και 65 επεισόδια, την 7η Δεκέμβρη του ιδίου έτους. Η νέα σειρά διαφοροποιήθηκε ριζικά από την αρχική μεταφορά, είχε έντονα στοιχεία επιστημονικής φαντασίας, εισήχθησαν νέοι χαρακτήρες και οι περιπέτειες του Χη-Μαν μεταφέρθηκαν σε νέο περιβάλλον.

Η υπόθεση θέλει μια ομάδα ηρωικών πολεμιστών από τον μελλοντικό πλανήτη Πράιμους, να ταξιδεύει στο παρελθόν αναζητώντας τη βοήθεια του Χη-Μαν, στην προσπάθειά τους να νικήσουν τους κακούς μεταλλαγμένους από τον γειτονικό πλανήτη της Ντενέμπρια. Όμως, ο Σκέλετορ τον ακολουθεί στο μέλλον, και συμμαχεί με τους μεταλλαγμένους σε μια ύστατη προσπάθεια να εξοντώσει τον Χη-Μαν. Οι μόνοι χαρακτήρες της αρχικής σειράς με σταθερή παρουσία στην αναβίωσή της ήταν ο Χη-Μαν, ο Σκέλετορ και η Μάγισσα που ενεργούσε ως καθοδηγήτρια του Χη-Μαν. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ιαχή «Με τη δύναμη του Γκρέισκαλ» αντικαταστάθηκε από την φράση «Με τη δύναμη της Ετέρνια». Στις φωνές των βασικών πρωταγωνιστών ακούγονταν οι: Νταγκ Πάρκερ (Πρίγκηπας Άνταμ), Γκάρι Τσαλκ (Χη-Μαν) και Κάμπελ Λέιν (Σκέλετορ). Στην Ελλάδα η σειρά προβλήθηκε υποτιτλισμένη στις αρχές του ’90, στην μεταμεσονύχτια ζώνη του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel.


[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) 200210

He-Man and the Masters of the Universe (2002-2004)

Το 2002 η Mattel κυκλοφόρησε μια νέα σειρά παιχνιδιών «Masters of the Universe», με τις φιγούρες σχεδιασμένες από την Four Horsemen Studios. Η νέα σειρά ήταν απόλυτη πιστή στην αρχική γραμμή, με τους χαρακτήρες επανασχεδιασμένους για να δοθεί ένας νέος αέρας στο franchise. Το κυριότερο σημείο έριδας μεταξύ πολλών οπαδών, ήταν ο επανασχεδιασμός του «Ξίφους της Δύναμης». Η Four Horsemen αιτιολόγησε την νέα μορφή του ξίφους με βάση τις ιστορίες κόμικ, που ήθελαν τον Σκέλετορ να έχει πάρει στη κατοχή του τα δύο μισά του «Ξίφους της Δύναμης». Έτσι ο Πολεμιστής κατασκεύασε για τον Χη-Μαν ένα νέο ξίφος, το όποιο η Μάγισσα προίκισε με τη δύναμη του Γκρέισκαλ. Ωστόσο, η Mattel προτίμησε να επανεκκινήσει πλήρως την σειρά απευθυνόμενη στις νέες γενιές, έτσι το επανασχεδιασμένο «Ξίφος της Δύναμης» παρουσιάστηκε ως το αυθεντικό σπαθί του Γκρέισκαλ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, για την προώθηση των παιχνιδιών βγήκε και η αντίστοιχη σειρά κινουμένων σχεδίων σε παραγωγή της Mike Young Productions. Το «He-Man and the Masters of the Universe» έκανε πρεμιέρα στο Cartoon Network την 16η Αυγούστου 2002 και ολοκληρώθηκε, έπειτα από 2 περιόδους και 39 επεισόδια, την 10η Ιανουαρίου 2004. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ακούγονταν οι: Καμ Κλαρκ (Άνταμ/Χη-Μαν), Μπράιαν Ντόμπσον (Σκέλετορ), Λίζα Ανν Μπέλεϊ (Τήλα), Γκάρι Τσαλκ (Πολεμιστής), Νικόλ Όλιβερ (Μάγισσα) κ.ά. Στην Ελλάδα προβλήθηκε μεταγλωττισμένη από τον τηλεοπτικό σταθμό Alter, αλλά ποτέ δεν ολοκληρώθηκε. Συμμετείχαν με τις φωνές τους οι: Νέστωρ Κοψιδάς (Χη-Μαν), Κώστας Δαρλάσης (Πολεμιστής), Υρώ Λούπη (Μάγισσα, Όρκο), Φώτης Πετρίδης (Σκέλετορ) κ.ά. Η μεταγλώττιση είχε γίνει στα στούντιο της Audio Visual.


Grayskull: Masters of the Universe (????)

Τον Σεπτέμβριο του 2009 η Sony αγόρασε τα δικαιώματα από την Warner Bros. για να μεταφέρει εκ νέου το «Masters of the Universe» στη μεγάλη οθόνη. Τον Απρίλιο του 2010 προσέλαβε τους Μάικ Φιντς και Άλεξ Λίτβακ για να γράψουν το σενάριο. Ο Ντολφ Λούντγκρεν σε συνέντευξή του στο IGN δήλωσε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να εμφανιστεί στην ταινία στο ρόλο του Βασιλιά Ράντορ. Τον Οκτώβρη του 2012 ο Ρίτσαρντ Γουένκ προσελήφθη για να γράψει εκ νέου το σενάριο της ταινίας. Τον Μάρτιο του 2013 ο σκηνοθέτης Τζον Τσου δήλωσε ότι η ταινία θα παρουσιάσει το origin story των χαρακτήρων. Τον Οκτώβρη του 2013 αναφέρθηκε ότι ο Τσου δεν θα σκηνοθετήσει τελικά την ταινία, ενώ το σενάριο δόθηκε για επανεγγραφή. Τον Αύγουστο του 2015, σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety, ο Κρίστοφερ Γιόστ, ανέλαβε να γράψει εκ νέου το σενάριο. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, οι φήμες για το κινηματογραφικό reboot του franchise δίνουν και παίρνουν και το μέλλον της ταινίας μοιάζει αβέβαιο.

Η ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τον Ιούνιο του 2012 η DC Comics ξεκινάει την κυκλοφορία σε ψηφιακή μορφή ενός νέου τίτλου, που εξερευνούσε τον κόσμο της Ετέρνια και εισήγαγε το κοινό στον επερχόμενο έντυπο τίτλο. Η ψηφιακή σειρά ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του αυτού έτους, έπειτα από 8 τεύχη.

Τον Ιούλιο του 2012 κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος της νέας μίνι-σειράς «He-Man and the Masters of the Universe». Ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε, έπειτα από 6 τεύχη, τον Ιανουάριο του 2013. Σύμφωνα με την ιστορία, ο Σκέλετορ καταλαμβάνει το Κάστρο Γκρέισκαλ, αλλά αποτυγχάνει να αποδεσμεύσει το μυστικό της δύναμής του. Ο Χη-Μαν καταφέρνει να τον νικήσει, αλλά είναι ήδη αργά, η Μάγισσα έχει δολοφονηθεί. Προς το τέλος, αποκαλύπτεται ένας αόρατος εχθρός που καθοδηγούσε τον Σκέλετορ όλο αυτό το διάστημα.

Τον Απρίλιο του 2013 ξεκινάει ο δεύτερος κύκλος της σειράς. Η ιστορία ανοίγει με μια γιορτή εις μνήμην της Μάγισσας, που διακόπτεται από την εισβολή του Χόρντακ και μιας μυστηριώδους γυναίκας, ονόματι Ντεσπάρα. Σύντομα η Τήλα αναγνωρίζει στο πρόσωπό της, την παιδική φίλης της, Πριγκήπισσα Αντόρα. Ο Χη-Μαν και οι Κυρίαρχοι ταξιδεύουν ως την Υποτέρνια, σε μια προσπάθεια να φέρουν την Μάγισσα πίσω στη ζωή. Στη πορεία τους, έρχονται αντιμέτωποι με την αναγεννημένη στρατιά των Φιδανθρώπων. Συγχρόνως αποκαλύπτονται λεπτομέρειες γύρω από την προέλευση της Ση-Ρα, τα παιδικά χρόνια του Πρίγκηπα Άνταμ και τα μυστικά του Οίκου των Γκρέισκαλ.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Master10

Τον Αύγουστο του 2013 ξεκινάει η νέα μίνι-σειρά «DC Universe vs. Masters of the Universe», που ολοκληρώθηκε στα 6 τεύχη. Διαδραματίζεται μεταξύ των τευχών #6 και #7 του δεύτερου κύκλου. Ο Σκέλετορ εστάλη στην Γη από τον μυστηριώδη σύμμαχό του, με σκοπό να απορροφήσει τη μαγεία από τον πυρήνα του πλανήτη. Ο Χη-Μαν και οι Κυρίαρχοι τον ακολουθούν κι έρχονται αντιμέτωποι με τους ήρωες του Σύμπαντος της DC, τη Λεγεώνα της Δικαιοσύνης.

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Dc_uni10

Παράλληλα με τις άλλες εκδόσεις, κυκλοφορούν τα «Origin one-shots», αυτοτελείς ιστορίες που παρουσιάζουν το origin story των κεντρικών χαρακτήρων από το σύμπαν των Κυρίαρχων του Σύμπαντος. Τον Δεκέμβριο του 2014 ξεκινάει η κυκλοφορία του τίτλου «He-Man: The Eternity War». Ο Χόρντακ έχει καταλάβει το Κάστρο Γκρέισκαλ και σχεδιάζει να το χρησιμοποιήσει ως όπλο για να κυριαρχήσει στο σύμπαν. Όμως, μια αντίσταση χτίζεται υπό την ηγεσία της Ση-Ρα, της νέας Μάγισσας Τήλα και του Χη-Μαν. Τι θυσίες πρέπει να κάνει ο Χη-Μαν για να σώσει την οικογενειακή κληρονομιά του και να διεκδικήσει εκ νέου το βασίλειό του;

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Eterni10

Η ΜΑΧΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Για τη βοήθειά του με την αναγνώριση των μεταγλωττιστών
ευχαριστώ θερμά τον φίλο Tsaklas!!

ΠΗΓΕΣ ΚΕΙΜΕΝΩΝ
http://www.he-man.org
http://he-man.wikia.com
https://en.wikipedia.org/wiki/Masters_of_the_Universe

By BATNICK

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Orko_s10


Έχει επεξεργασθεί από τον/την BATNICK στις Τρι Οκτ 13, 2015 7:06 am, 2 φορές συνολικά
BATNICK
BATNICK

Μηνύματα : 776
Ημέρα Εγγραφής : 02/05/2014
Ηλικία : 39
Τοποθεσία : Νυχτεριδούπολη

Αρέσει στον χρήστη giannis85

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Empty Απ: [Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU)

Δημοσίευση από asder Δευ Οκτ 05, 2015 11:47 am

πολυ ωραιο
δεν το διαβασα ολο αλλα ειμαι σιγιυρος οτι ειναι εξαιρετικο
asder
asder
Guardian
Guardian

Μηνύματα : 1971
Ημέρα Εγγραφής : 13/05/2014
Ηλικία : 25

http://www.savramidis.tk

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Empty Απ: [Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU)

Δημοσίευση από Alex Δευ Οκτ 05, 2015 12:10 pm

Εκπληκτικό, ούτε εγώ το διάβασα όλο γιατί είναι λίγο μεγάλο Razz Μπράβο πάντως! Smile
Alex
Alex
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Μηνύματα : 2735
Ημέρα Εγγραφής : 30/04/2014
Τοποθεσία : Αθήνα

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Empty Απ: [Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU)

Δημοσίευση από Nikos7Gauros Τετ Οκτ 07, 2015 6:54 pm

Και μετά από 2 ημέρες σπαστές.. τελείωσα!! Razz Razz
Καταπληκτικό αφιέρωμα! Wink
Nikos7Gauros
Nikos7Gauros
GT Awards Staff
GT Awards Staff

Μηνύματα : 2521
Ημέρα Εγγραφής : 16/08/2014
Ηλικία : 24
Τοποθεσία : Athens, Greece

http://karamilkofansubs.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

[Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU) Empty Απ: [Αφιέρωμα] Masters of the Universe (MOTU)

Δημοσίευση από BATNICK Πεμ Οκτ 08, 2015 12:03 pm

Στο δεύτερο ποστ προστέθηκαν πληροφορίες για τον Ακατονόμαστο που είχα παραλείψει.
BATNICK
BATNICK

Μηνύματα : 776
Ημέρα Εγγραφής : 02/05/2014
Ηλικία : 39
Τοποθεσία : Νυχτεριδούπολη

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης