Απαγορεύονται πλήρως τα greeklish και το spam.
Η μη τήρηση των κανόνων οδηγεί απευθείας σε BAN.

[Αφιέρωμα] Dark Claw/Νταρκ Κλόου

Πήγαινε κάτω

[Αφιέρωμα] Dark Claw/Νταρκ Κλόου Empty [Αφιέρωμα] Dark Claw/Νταρκ Κλόου

Δημοσίευση από BATNICK Κυρ 23 Αυγ 2015, 11:19

[Αφιέρωμα] Dark Claw/Νταρκ Κλόου Dark_c10

Τον «τρόμο» τον καταλαβαίνω. Εκείνο που δεν κατανόησα ποτέ είναι η «πλάκα».
--Νταρκ Κλόου (DC vs Marvel Comics, τεύχος #4)

1Amalgam (Ελλ. Αμάλγαμα): Κάθε συνδυασμός ή μείξη ετερόκλητων στοιχείων.

2Hyena (Ελλ. Ύαινα): Οποιοδήποτε σαρκοβόρο θηλαστικό του γένους ύαινα της Αφρικής ή της Ασίας, φέρον ισχυρά σαγόνια, συγκριτικά κοντά πίσω σκέλη και άγριο τρίχωμα.

3Dark Claw (Ελλ. Νταρκ Κλόου): Αυτό το λήμμα δεν υπάρχει στο «Αμερικανικό Λεξικό Της Αγγλικής Γλώσσας». Πρόκειται για κάτι μοναδικό και ακαθόριστο... και θα λέγαμε ότι το προτιμά έτσι.

Ο Νταρκ Κλόου είναι ένας χαρακτήρας του Αμαλγαματικού Σύμπαντος, αποτέλεσμα της συγχώνευσης του Μπάτμαν (DC Comics) και του Γούλβεριν (Marvel Comics). Πρωτοεμφανίστηκε τον Απρίλιο του 1996 στο τεύχος #3 της σειράς κόμικ «Marvel Comics vs. DC» («Μάρβελ Εναντίον Ντι Σι»). Κειμενογράφοι της σειράς ήταν οι Ρον Μαρζ και Πήτερ Ντέηβιντ, ενώ σχεδιαστές ήταν οι Νταν Τζέργκενς και Κλαούντιο Καστελίνι. Την ίδια περίοδο η Amalgam Comics κυκλοφόρησε το τεύχος #1 της σειράς «Legends of the Dark Claw» («Οι Θρύλοι του Νταρκ Κλόου»), όπου οι αναγνώστες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον κεντρικό χαρακτήρα και να μάθουν περισσότερα στοιχεία για την προέλευσή του. Κειμενογράφος της ιστορίας ήταν ο Λάρι Χάμα και σχεδιαστές οι Τζιμ Μπέηλεντ και Ρέι Μακάρθυ.

[Αφιέρωμα] Dark Claw/Νταρκ Κλόου Dark_c10

Η ΑΡΧΗ

Ο Λόγκαν Γουέην ήταν μόλις 5 ετών, όταν είδε τους γονείς του να δολοφονούνται από έναν μασκοφόρο ληστή. Στάλθηκε να ζήσει με τον θείο του, στην Αλμπέρτα του Καναδά. Ο θείος του ήταν μέλος της Βασιλικής Καναδικής Έφιππης Αστυνομίας. Λίγο μετά την άφιξη του Λόγκαν, ο θείος του έπεσε σε ενέδρα και δολοφονήθηκε από λαθροθήρες. Μετά τον θάνατό του, η Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία ανέθεσε τη κηδεμονία του Λόγκαν σε ένα οικοτροφείο που διοικούσαν καλόγριες. Όταν μεγάλωσε αρκετά, κατετάγη στη Βασιλική Καναδική Πολεμική Αεροπορία και τοποθετήθηκε στην ίδια μονάδα με τον Κρηντ Χ. Κουίν.

[Αφιέρωμα] Dark Claw/Νταρκ Κλόου Weapon10

Αμφότεροι έλαβαν μέρος στο «Όπλο-Χ», ένα πρόγραμμα της Καναδικής Κυβέρνησης για τη δημιουργία υπερ-στρατιωτών. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος τα οστά του Λόγκαν αναμείχθηκαν με ένα άφθαρτο μέταλλο, το αδαμάντιο, και το ίδιο συνέβη στα νύχια του, τα όποια μέχρι πρότινος δεν είχε αντιληφθεί ότι διαθέτει. Τότε ήταν που έμαθε για τη μεταλλαγμένη φυσιολογία του. Ο Κρηντ υποβλήθηκε κι εκείνος στο ίδιο πείραμα, αλλά έγινε ψυχικά ασταθής και αργότερα θα εξελισσόταν στον πιο επικίνδυνο αντίπαλο του Νταρκ Κλόου, την Ύαινα (αγγλ. Hyena)!

[Αφιέρωμα] Dark Claw/Νταρκ Κλόου Hyena10

Το πρόγραμμα «Όπλο-Χ» τερματίστηκε λόγω της διπλής αποτυχίας του: ο Λόγκαν ήταν αναποτελεσματικός ως όπλο, γιατί διατήρησε την ανθρωπιά και τη συνείδησή του, και ο Κρηντ έγινε εγκληματικά παράφρων. Όλα τα αρχεία για την ύπαρξη του προγράμματος κατεστράφησαν, εκτός ελαχίστων σημειώσεων του καθηγητή Κάρτερ Νίκολς.

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΤΑΡΚ ΚΛΟΟΥ

Μετά τον τερματισμό του προγράμματος, ο Λόγκαν ταξίδεψε ανά τον κόσμο, διδασκόμενος 127 διαφορετικούς τύπους ένοπλης και άοπλης μάχης, που σε συνδυασμό με τις οξυμμένες αισθήσεις του, τον κατέστησαν έναν λαμπρό ερευνητή και εξαίρετο μαχητή. Επέστρεψε στη πόλη της Νέας Γκόθαμ για να την βρει κάτω από τον έλεγχο των έμπορων ναρκωτικών και των νταβατζήδων. Αποφάσισε να υιοθετήσει μια μυστική ταυτότητα. Την ημέρα ήταν ο Λόγκαν Γουέην, ένας ανεύθυνος, καλλιτέχνης πλέι-μπόι, που ζει από την τεράστια οικογενειακή περιουσία που κληρονόμησε και τα έσοδα από τις πωλήσεις των πινάκων του. Τη νύχτα, όμως, χρησιμοποιούσε τις μεταλλαγμένες δυνάμεις του και τις γνώσεις που κέρδισε μέσα από τα ταξίδια του, για να πολεμήσει το έγκλημα και τη διαφθορά. Σχεδίασε ένα κιτρινόμαυρο κοστούμι και έγινε ο Γαμψόνυχος Εκδικητής, ο Σταυροφόρος με τα Νύχια, ο Σκοτεινός Ονυχοφόρος… ο Νταρκ Κλόου (αγγλ. Dark Claw)!

[Αφιέρωμα] Dark Claw/Νταρκ Κλόου Dark_c12

ΤΟ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙ

Κατά τη διάρκεια μιας αποστολής, ο Νταρκ Κλόου παρασύρθηκε στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Νέας Γκόθαμ, από μια συμμορία παρανόμων. Μέσα στο εμπορικό, ένα μικρό κορίτσι ονόματι Τζουμπιλέισον Λι (αμάλγαμα της Τζούμπιλυ και του Ρόμπιν) κρυβόταν από τους Φρουρούς, μια ομάδα ρομπότ-κυνηγών που καταδίωκαν τους μεταλλαγμένους και μόλις είχαν σκοτώσει τους γονείς του κοριτσιού. Η Τζουμπιλέισον έπεσε σε μια από τις παγίδες που είχαν στήσει οι συμμορίτες για τον Νταρκ Κλόου. Πανικοβλήθηκε, αλλά χάρη στις μεταλλαγμένες δυνάμεις της (εκπομπή ενεργειακών εκρήξεων από τα άνω ακροδάχτυλα) κατάφερε να ξεφύγει. Ο Νταρκ Κλόου εντυπωσιασμένος από τις δυνάμεις και το σθένος της, την πήρε υπό την προστασία του και την εκπαίδευσε ως βοηθό του. Μετά από πολύμηνη σκληρή εκπαίδευση ήταν πλέον έτοιμη να αναλάβει δράση, αλλά χρειαζόταν ένα ψευδώνυμο. Παρότι η ίδια επέμενε να την αποκαλούν «Ακόρεστη Δίψα Για Θάνατο», τελικά ο Νταρκ Κλόου την έπεισε να υιοθετήσει τη μυστική ταυτότητα της Σπάροου (αγγλ. Sparrow)!

[Αφιέρωμα] Dark Claw/Νταρκ Κλόου Sparro10

Η ΚΥΝΗΓΟΣ

Η Κάρολ Ντάνβερς (αμάλγαμα της Χάντρες και της Μις Μάρβελ) ήταν μια πρώην αδίστακτη κυβερνητική πράκτορας που πλέον πρόσφερε τις υπηρεσίες της επί μισθώσει. Μια από τις πρώτες αποστολές που της ανατέθηκαν ήταν να ανακαλύψει τη μυστική ταυτότητα του Νταρκ Κλόου. Ακολουθώντας τα ίχνη του Κρηντ Χ. Κουίν, έφτασε στο ρετιρέ του Λόγκαν, όπου ανακάλυψε τα κοστούμια του Νταρκ Κλόου και τη μυστική του ταυτότητα. Όμως ο Νταρκ Κλόου την έπιασε επ’ αυτοφώρω. Την οδήγησε στο «Βουνό», το σπηλαιώδες κρησφύγετό του, όπου της αποκάλυψε τα πάντα γύρω από το πρόγραμμα «Όπλο-Χ» που δημιούργησε τον ίδιο και την Ύαινα. Η Κάρολ αποφάσισε τελικά να τον βοηθήσει στη μάχη ενάντια στην Ύαινα και έγινε μια πολύτιμη σύμμαχος του Νταρκ Κλόου… η Κυνηγός (αγγλ. Huntress)!

[Αφιέρωμα] Dark Claw/Νταρκ Κλόου Huntre10

Η ΥΑΙΝΑ

Ο Κρηντ Χάρλεϊ Κουίν επιλέχθηκε μαζί με τον Λόγκαν για να λάβει μέρος στο πρόγραμμα «Όπλο-Χ» της Καναδικής Κυβέρνησης. Χάρη στις μεταλλαγμένες δυνάμεις τους και την ικανότητα ταχείας αυτοΐασης επέζησαν του πειράματος. Όμως ο Κρηντ μεταμορφώθηκε σε έναν ψυχοπαθή, ανηλεή δολοφόνο και πολύ σύντομα απέκτησε εμμονή να εξοντώσει τον Νταρκ Κλόου.

[Αφιέρωμα] Dark Claw/Νταρκ Κλόου Dark_c11

Η Ύαινα αποτελεί αμάλγαμα του Σέιμπερτουθ (Marvel Comics) και του Τζόκερ (DC Comics), συνδυάζοντας μορφολογικά στοιχεία και των δύο. Έχει την αγριότητα του Σέιμπερτουθ και την διεστραμμένη ευφυΐα του Τζόκερ. Ηγείται μιας συμμορίας που αυτοαποκαλούνται «Αγέλη» και κύριο όπλο του έχει αυτοσχέδια εκρηκτικά που ονομάζει «βομβίδες ευθυμίας».

ΔΥΝΑΜΕΙΣ & ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ


Η καλοήθης μετάλλαξη έχει προικίσει τον Λόγκαν με την ικανότητα να αναπλάθει κατεστραμμένες περιοχές του σώματός του (από μαλακό ιστό μέχρι ολόκληρα τμήματα, ακόμα και όργανα) πολύ πέρα από τις συνηθισμένες δυνατότητες ενός μέσου ανθρώπου. Η αναγεννητική του δύναμη τον καθιστά απρόσβλητο στις περισσότερες τοξίνες και ασθένειες, προστατεύει το σώμα του από ακραίες καιρικές συνθήκες (δύναται να κοιμηθεί γυμνός σε συνθήκες πολικού ψύχους, χωρίς εμφανή τραυματισμό), επιβραδύνει σημαντικά τα αποτελέσματα της διαδικασίας γήρανσης (αν και γεννήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, διατηρεί την εμφάνιση και ζωτικότητα ενός ανθρώπου στην ακμή της ζωής του) και γενικότερα του προσφέρει αντοχή και ανθεκτικότητα πέρα από τα ανθρώπινα όρια. Μάλιστα η αναγεννητική δύναμή του σε συνδυασμό με τον αδαμάντινο σκελετό του, παρέχει στον Νταρκ Κλόου υπεράνθρωπη δύναμη, ικανή για να σπάσει αλυσίδες από χάλυβα ή να στηρίξει το βάρος δώδεκα ανδρών με το ένα χέρι.

Απόρροια της μεταλλαγμένης φυσιολογίας του είναι οι οξυμμένες αισθήσεις του, που σε πολλές περιπτώσεις είναι συγκρίσιμες με εκείνες ορισμένων ζώων. Έχει την ικανότητα να βλέπει καθαρά ακόμα και σε συνθήκες απόλυτου σκότους, μπορεί να ανιχνεύσει ήχους σε συχνότητες πέρα από τα ανθρώπινα όρια και σε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις, αλλά και να αναγνωρίσει ανθρώπους και αντικείμενα μόνο από τη μυρωδιά τους. Μάλιστα η ικανότητά του αυτή, του επιτρέπει να αντιλαμβάνεται πότε κάποιος ψεύδεται από τις χημικές αλλαγές στον οργανισμό του.

Εξίσου σημαντικές με τις μεταλλαγμένες δυνάμεις του, είναι οι ικανότητές του αποτέλεσμα πολύχρονης, σκληρής και επίπονης εκπαίδευσης. Η αδάμαστη θέληση, η δυνατότητα να ενσπείρει τον φόβο στους αντιπάλους του, οι γυμναστικές ικανότητες του, η βαθιά γνώση 127 διαφορετικών μορφών ένοπλης και άοπλης μάχης, καθώς και η ικανότητά του να χειρίζεται με ευκολία πολλά και διαφορετικά είδη όπλων, τον καθιστούν εξαίρετο μαχητή και πολέμιο του εγκλήματος. Η αυξημένη ευφυΐα του, η πολυμάθεια του (ως αποτέλεσμα των σπουδών του στη βιολογία, τη τεχνολογία, τα μαθηματικά, τη φυσική, τη μυθολογία, τη γεωγραφία, την ιστορία, την επιστήμη υπολογιστών, την ιατροδικαστική, τη χημεία και τη τεχνολογία, τη ψευδαίσθηση και ταχυδακτυλουργία, τις εγκληματολογικές και ιατρικές επιστήμες), σε συνδυασμό με τη πολυγλωσσία του (μιλά απταίστως τα ισπανικά, γαλλικά, λατινικά, γερμανικά, ιαπωνικά, αγγλικά, ρωσικά, κινεζικά και πιθανότατα πολλές ακόμα γλώσσες), τη φωτογραφική μνήμη του, και το ταλέντο του στις μεταμφιέσεις, τον καθιστούν έναν σπουδαίο ερευνητή και τον καλύτερο ντετέκτιβ του κόσμου.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ


Πέρα από τις υπερφυσικές δυνάμεις και επίκτητες ικανότητές του, ο Νταρκ Κλόου - χάρη στις τεχνολογικές γνώσεις του και τη τεράστια περιουσία του - συχνά καταφεύγει και σε μια σειρά από αυτοσχέδια μαραφέτια που διατηρεί στο οπλοστάσιο του. Η στολή του (συνδυασμός στοιχείων της παραδοσιακής κυανοκίτρινης στολής του Γούλβεριν και της μαύρης Μπατ-στολής) είναι αλεξίσφαιρη και πυρίμαχη, φέρει μια σταθμισμένη κάπα και κουκούλα εφοδιασμένη με συστοιχίες επικοινωνιών. Η χρηστική ζώνη του είναι εξοπλισμένη με πολυάριθμα μαραφέτια, όπως διαφόρους τύπους Κλόουρανγκ (ειδικά διαμορφωμένα μπούμερανγκ), κάψουλες αεριών και πολλά άλλα.

Συγχρόνως έχει κατασκευάσει ποικίλα καταπληκτικά οχήματα για τον αγώνα του ενάντια στο έγκλημα, όπως το Κλόου-μομπίλ, το Κλόου-κόπτερο, το Κλόου-σκάφος κ.ά. Ένα από τα πιο ισχυρά, όμως, οχήματα είναι το Κλόου-γουίνγκ, ένα υπερηχητικό τζετ τεχνολογίας στελθ.

Το αρχηγείο του Νταρκ Κλόου είναι το «Βουνό» («Barrow»), ένα σκοτεινό σπήλαιο στο οποίο στεγάζονται εγκαταστάσεις εκπαίδευσης, εργαστήρι εγκληματολογίας, ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων και κέντρα συντήρησης για όλα τα οχήματά του.

ΠΗΓΕΣ

http://batman.wikia.com/wiki/Dark_Claw
Εναντίον, τεύχη #4 και #7, Εκδόσεις Modern Times
http://www.comicvine.com/dark-claw/4005-47080/
http://marvel.wikia.com/Logan_Wayne_(Earth-9602)
http://dc.wikia.com/wiki/Logan_Wayne_(Amalgam_Universe)
http://www.comicdom.gr/2015/06/30/top-shelves-dc-versus-marvel/

Ευχαριστώ θερμά τον φίλο Mandrake για όσες πληροφορίες μου παρείχε από τις ελληνικές εκδόσεις των Modern Times, ούτως ώστε η απόδοση των ονομάτων των χαρακτήρων, καθώς και ορισμένων ορολογιών να είναι πιστή στο πρωτότυπο ελληνικό κείμενο.

By BATNICK
BATNICK
BATNICK

Μηνύματα : 776
Ημέρα Εγγραφής : 02/05/2014
Ηλικία : 39
Τοποθεσία : Νυχτεριδούπολη

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

[Αφιέρωμα] Dark Claw/Νταρκ Κλόου Empty Απ: [Αφιέρωμα] Dark Claw/Νταρκ Κλόου

Δημοσίευση από asder Κυρ 23 Αυγ 2015, 12:14

εξαιρετικο!
asder
asder
Guardian
Guardian

Μηνύματα : 1971
Ημέρα Εγγραφής : 13/05/2014
Ηλικία : 25

http://www.savramidis.tk

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

[Αφιέρωμα] Dark Claw/Νταρκ Κλόου Empty Απ: [Αφιέρωμα] Dark Claw/Νταρκ Κλόου

Δημοσίευση από GeorgeTheSuper Κυρ 23 Αυγ 2015, 13:20

Favorite  Φοβερό αφιέρωμα  Favorite  και σπάνιο για τα... ελληνικά δεδομένα! Razz Εδώ μέχρι Batman και Superman φτάνουμε... όλοι οι άλλοι είναι απλά «μικι-μάου που μοιάζουν με τον Batman και τον Superman» χαχα

O Dark Claw είναι η λαμπρή απόδειξη ότι το "ό,τι να' ναι" καμιά φορά μπορεί να βγει και σε καλό! Να προσθέσω επίσης ότι ο χαρακτήρας αυτός ανήκει στην ουδέτερη ζώνη της Amalgan Comics καθώς δεν μπορούσε να θεωρηθεί ούτε Marvel ούτε DC. Εκδοτική που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του event Marvel vs DC.
GeorgeTheSuper
GeorgeTheSuper
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Μηνύματα : 1218
Ημέρα Εγγραφής : 27/04/2014
Ηλικία : 27
Τοποθεσία : Αθήνα

https://www.greektoons.org

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

[Αφιέρωμα] Dark Claw/Νταρκ Κλόου Empty Απ: [Αφιέρωμα] Dark Claw/Νταρκ Κλόου

Δημοσίευση από Alex Κυρ 23 Αυγ 2015, 13:25

Για άλλη μια φορά εξαιρετική δουλειά! Smile
Alex
Alex
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Μηνύματα : 2735
Ημέρα Εγγραφής : 30/04/2014
Τοποθεσία : Αθήνα

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

[Αφιέρωμα] Dark Claw/Νταρκ Κλόου Empty Απ: [Αφιέρωμα] Dark Claw/Νταρκ Κλόου

Δημοσίευση από gazakias1970 Δευ 31 Αυγ 2015, 22:21

WOW, ξέρει κανείς αν έχει μεταφραστεί το comic στα ελληνικά και αν μπορώ να βρω κάπου έντυπη έκδοση?

gazakias1970

Μηνύματα : 1327
Ημέρα Εγγραφής : 24/02/2015
Ηλικία : 107
Τοποθεσία : Greece

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

[Αφιέρωμα] Dark Claw/Νταρκ Κλόου Empty Απ: [Αφιέρωμα] Dark Claw/Νταρκ Κλόου

Δημοσίευση από BATNICK Παρ 04 Σεπ 2015, 10:04

gazakias1970 έγραψε:WOW, ξέρει κανείς αν έχει μεταφραστεί το comic στα ελληνικά και αν μπορώ να βρω κάπου έντυπη έκδοση?

Κυκλοφόρησαν στα 90s από την Modern Times:
http://www.greekcomics.gr/forums/index.php?showtopic=833

Σκαναρισμένα δεν υπάρχουν, πλην των 2 πρώτων τευχών του "DC vs Marvel". Έντυπα μπορείς να βρεις πλέον μόνο σε παλαιοπωλεία, συλλέκτες, μέσω ίντερνετ κλπ.
BATNICK
BATNICK

Μηνύματα : 776
Ημέρα Εγγραφής : 02/05/2014
Ηλικία : 39
Τοποθεσία : Νυχτεριδούπολη

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

[Αφιέρωμα] Dark Claw/Νταρκ Κλόου Empty Απ: [Αφιέρωμα] Dark Claw/Νταρκ Κλόου

Δημοσίευση από Nikos7Gauros Σαβ 10 Οκτ 2015, 08:13

Τέλειο αφιέρωμα! Wink
Nikos7Gauros
Nikos7Gauros
GT Awards Staff
GT Awards Staff

Μηνύματα : 2521
Ημέρα Εγγραφής : 16/08/2014
Ηλικία : 24
Τοποθεσία : Athens, Greece

http://karamilkofansubs.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης