Απαγορεύονται πλήρως τα greeklish και το spam.
Η μη τήρηση των κανόνων οδηγεί απευθείας σε BAN.

Leo Burnett and 4Kids are the Devil! (Αφιέρωμα στην 4Kids!)

Πήγαινε κάτω

Leo Burnett and 4Kids are the Devil! (Αφιέρωμα στην 4Kids!) Empty Leo Burnett and 4Kids are the Devil! (Αφιέρωμα στην 4Kids!)

Δημοσίευση από Mamoru-chan Πεμ 19 Φεβ 2015, 23:08

Αφού δεν είχα διάθεση να συνεχίσω το αφιέρωμα στο Glass Mask (προς το παρόν!) αποφάσισα να κάνω ένα κριτικοαφιέρωμα στη 4Kids Entertainment και στην 4Κ Media Inc. (πρώην 4Kids Productions)! Very Happy Για τα σχετικά με τον τίτλο θα αναφερθώ πολύ συνοπτικά στο τέλος του αφιερώματος την Δευτέρα! Επίσης, δεν θα αναλύσω πολύ στη λογοκρισία που επέβαλλε η 4Kids στα anime γιατί λίγο-πολύ όλοι την γνωρίζουμε. Ας ξεκινήσουμε με λίγη ιστορία της 4Kids!

H Αρχή

Leo Burnett and 4Kids are the Devil! (Αφιέρωμα στην 4Kids!) Hqdefault

Η αρχή έγινε από τους Mike Germakian (δημιουργού του ThunderCats) και Stan Weston (δημιουργός του G.I. Joe) και το όνομα της εταιρείας τότε ήταν Leisure Concepts Inc. Το 1987 η LCI υπογράφει συμβόλαιο με τη Nintendo, σύμφωνα με το οποίο η LCI μπορεί να εμπορεύεται όλα τα προγράμματα που σχετίζονται με το The Legend of Zelda και γενικότερα όλα τα παιχνίδια της. Αυτό ήταν και το πρώτο βήμα προς τη (σύντομη) αυτοκρατορία της 4Kids Ent. Μετά από 8 χρόνια, η LCI δείχνει προς τα πού θέλει να στραφεί πλέον με την αλλαγή του ονόματός της σε 4Kids Entertainment! Έχει ήδη κυκλοφορήσει το παιχνίδι Pokemon στην Αμερική και όλα δείχνουν, λόγω του συμβολαίου, ότι σύντομα η 4Kids Entertainment θα φέρει και το anime στην Αμερική!


Η 4Kids και τα anime

Το 1992 δημιουργούνται 2 νέες εταιρείες-"παιδιά" της 4Kids Ent.: η 4Kids Productions (σημερινή 4Κ Media) και η Summit Media Group, Inc. για να εξυπηρετήσουν τις νέες, διευρυμένες ανάγκες της εταιρείας. Επιγραμματικά οι αρμοδιότητες καθμιάς από τις 2 εταιρείες ήταν:
Leo Burnett and 4Kids are the Devil! (Αφιέρωμα στην 4Kids!) GW236H177
Summit Media Group, Inc.: Να αποφασίζει ποιες σειρές θα προβληθούν σε ποιο κανάλι, μέσα από προσφορές που κάνανε διάφορα κανάλια από την Αμερική (συχνό φαινόμενο ήταν να παιζόταν ένα πρόγραμμα σε πολλά κανάλια ταυτόχρονα, οπότε πρόκειται πλέον για syndication).
4Kids Productions, Inc.: Το συγκεκριμένο "παράρτημα" της 4Kids αγόραζε ή παρήγε σειρές, ταινίες κ.τλ., και τα διέθετε για εμπορική χρήση (προβολή στην τηλεόραση, μετατροπή σε DVDs και άλλες τέτοιες).

Άλλα παραρτήματα της 4Kids που δημιουργήθηκαν με τον καιρό, εξαιτίας των όλο και περισσότερων αναγκών ήταν:
Leo Burnett and 4Kids are the Devil! (Αφιέρωμα στην 4Kids!) 4kids_updated
4Kids Entairtainment Music,Inc.: Συνέθετε όλη την μουσική που ακούγεται στις Αμερικάνικες εκδοχές των anime αλλά και στις (ελάχιστες) παραγωγές της ίδιας της 4Kids. Το ιαπωνικό soundtrack σπάνια το άφηναν: τις περισσότερες φορές αντικαθιστούνταν από νέα μουσική, πιο "αμερικάνικη".
4Kids Entertainment Home Video, Inc.: Ήταν η υπεύθυνη εταιρεία για την μετατροπή των μεταγλωττισμένων σειρών σε DVDs και αργότερα Blu-Rays.

Ουσιαστικά η 4Kids Entertainment (από 'δω και πέρα θα αναφέρεται σκέτο το 4Kids) ήταν μια εταιρεία στην οποία την εργασία επιτελούσαν οι θυγατρικές εταιρείες, με την ίδια την 4Kids να εξαρτάται άμεσα από αυτές, σε υπερβολικά μεγάλο βαθμό, και να μην κάνει τίποτα εκτός από το να φαίνεται το όνομά της (κάποιες φορές αντί της θυγατρικής που μετγλώττιζε και διέθετε το anime, σ.σ. Pokemon).

Το πρώτο anime του οποίου αγοράστηκαν τα δικαιώματα και μεταγλωττίστηκε στα στούντιο της 4Kids Poductions ήταν το Pokemon!
Leo Burnett and 4Kids are the Devil! (Αφιέρωμα στην 4Kids!) 150px-Season1_logoLeo Burnett and 4Kids are the Devil! (Αφιέρωμα στην 4Kids!) 150px-Season3_logoLeo Burnett and 4Kids are the Devil! (Αφιέρωμα στην 4Kids!) 150px-Season5_logoLeo Burnett and 4Kids are the Devil! (Αφιέρωμα στην 4Kids!) 150px-Season6_logoLeo Burnett and 4Kids are the Devil! (Αφιέρωμα στην 4Kids!) 150px-Season10_logo
Δεν πρόκειται φυσικά να μιλήσω για το Pokemon, αφού είναι πασίγνωστο! Razz Απλά θα πω ότι ίσως να ήταν το μόνο anime από την 4Kids που δεν προβλήθηκε ποτέ σε ζώνη προγράμματος που ανήκε στην 4Kids (προβαλλόταν στο Kids WB). Τότε ήταν και η αρχή μιας λαμπρής πορείας για την 4Kids!

Ο σκοπός της 4Kids και η χρυσή εποχή


Αυτό που προσπάθησε να κάνει η 4Kids ήταν να κάνει τα anime όσο το δυνατόν πιο "φιλικά" στο Αμερικανικό κοινό και ειδικά το παιδικό-προεφηβικό. Αυτό οδήγησε σε ΤΡΟΜΕΡΗ λογοκρισία, με επεξεργασία της εικόνας ώστε να αντικατασταθούν onigiri από cookies ή να αφαιρεθούν αίματα, και αλλαγές στο σενάριο (με onigiri να αναφέρονται ως 'jelly filled doughnuts") ή αφαίρεση και απαγόρευση προβολής ολόκληρων επεισοδίων (!!!), με αποτέλεσμα πολλές φορές να χάνεται το νόημα και να τρέχουν και να μη φτάνουν οι μεταφραστές να αλλάξουν το σενάριο στα επόμενα επεισόδια για να βουλώσουν τις τρύπες, αλλά να προκαλούν άλλες και να επαναλαμβάνεται ο κύκλος μέχρι το τέλος της σειράς. Κάποια στιγμή η 4Kids συνεργάστηκε με τη Funimation με σκοπό να βγάλει μια uncut edition των anime Yu-Gi-Oh και Shaman King, στην οποία αποκαταστάθηκε η εικόνα και οι αυθεντικοί διάλογοι (όχι η μουσική), ωστόσο αυτά διήρκησαν μόνο για 9 και 4 επεισόδια αντίστοιχα. Αυτή η συνεργασία με την Funimation, όπως καταλάβανε πολύ αργότερα, ήταν η αρχή του τέλους.
Leo Burnett and 4Kids are the Devil! (Αφιέρωμα στην 4Kids!) Yugioh_uncut_3_3D Leo Burnett and 4Kids are the Devil! (Αφιέρωμα στην 4Kids!) Shaman_King_DVD
Ως "χρυσή εποχή" της 4Kids θεωρώ τα 2000ς, καθώς έχει καταφέρει να έχει εισόδημα το 2002 μόλις 53 εκατομμύρια δολλάρια, να έχει ιδρύσει 3 από τις σημαντικότερες και μακροβιότερες ζώνες παιδικού προγράμματος για τα πρωινά του Σαββάτου (τύπου δικής μας Starland), τη FoxBox (η οποία αγοράστηκε από την 4Kids όταν το 2002 πουλήθηκε μια εταιρεία της Fox στην Disney και δημιουργήθηκε κενό στο παιδικό πρόγραμμα του Fox), το 4KidsTV (από το 2005 ως το 2008, μικρή η διάρκεια ζωής αλλά πολύ σημαντική για το μέλλον της 4Kids, αφού όλα τα έσοδα από τις διαφημίσης κατά την διάρκεια του μπλοκ πήγαιναν σε αυτή και όχι στην Fox) και τέλος, μετά τη συγχώνευση μέρους του CBS με το WB και τη δημιουργία του CW, στο CW4Kids ή αλλιώς Toonzai, το οποίο απέδειξε ότι χωρίς 4Kids τα καρτούν σε πρωινές ζώνες ήταν αδύνατον να υπάρξουν.
Leo Burnett and 4Kids are the Devil! (Αφιέρωμα στην 4Kids!) 150px-Fox_Box_Logo_%282002-2004%29 Leo Burnett and 4Kids are the Devil! (Αφιέρωμα στην 4Kids!) 150px-250px-4Kids_TV_logoLeo Burnett and 4Kids are the Devil! (Αφιέρωμα στην 4Kids!) 150px-The_CW_4kids_official_logo Leo Burnett and 4Kids are the Devil! (Αφιέρωμα στην 4Kids!) 225px-Toonzailogo
Η χρυσή εποχή συνεχίστηκε μέχρι την ανακοίνωση βόμβα σχετικά με μήνυση του TV Tokyo στην 4Kids για παραβίαση του συμβολαίου των εταιρειών, η οποία ανακοίνωση οδήγησε την 4Kids στη χρεοκοπία. Τα γεγονότα από το πέρας της χρυσής εποχής ως την χρεοκοπία, μερικά σχόλια και οι πηγές μου θα ενσωμετωθούν μέσω edit από το Σάββατο μέχρι την Δευτέρα σε αυτό το ποστ, για να έχετε αγωνία Razz
Ό,ΤΙ, μα ό,τι θέλετε να ρωτήσετε παρακαλώ αφήστε σχόλια, θα χαρώ πολύ να σας βοηθήσω Very Happy Περιμένω επίσης σχόλια ή παρατηρήσεις Very Happy

Γνωστά cartoons και anime που προβλήθηκαν κατά την χρυσή εποχή σε ένα από τα "κανάλια":
-Yu-Gi-Oh (σχεδόν όλες οι σεζόν όσες έχουν προβληθεί ως σήμερα)
-Mew Mew Power
-Sonic X
-DragonBall Z Kai
-TMNT
-Winx Club
-Huntic
-Magi-Nation


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Mamoru-chan στις Σαβ 21 Φεβ 2015, 20:07, 13 φορές συνολικά
Mamoru-chan
Mamoru-chan
GT Awards Staff
GT Awards Staff

Μηνύματα : 400
Ημέρα Εγγραφής : 29/04/2014

http://www.livestream.com/raaca

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Leo Burnett and 4Kids are the Devil! (Αφιέρωμα στην 4Kids!) Empty Απ: Leo Burnett and 4Kids are the Devil! (Αφιέρωμα στην 4Kids!)

Δημοσίευση από tails-girl Πεμ 19 Φεβ 2015, 23:40

Πολύ ωραία παρουσίαση! Very Happy Η αλήθεια είναι πως όσο και αν κατακρίνουμε την 4Kids πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι έχουν κάνει και καλά πράγματα! Θεωρώ ότι το να φέρει κάποιος τα anime σε μια χώρα με εντελώς διαφορετικό πολιτισμό από την Ιαπωνία (αναφέρομαι στην Αμερική) είναι πρωτοποριακό ειδικά για εκείνη την εποχή κατά την γνώμη μου. Ίσως να μην αγγίζουν τόσο την μετάφραση, αλλά όπως αναφέρθηκε αυτό γινόταν για να μην υπάρξει πρόβλημα.

Έχω όμως μια ερώτηση... από πού προέκυψε η λογοκρισία και για ποιο λόγο χρειάστηκε σχεδόν σε όλες τις σειρές να κάνουν τεράστιες αλλαγές και μάλιστα σε επίπεδο υπερβολής; Πιστεύω όλοι έχουμε δει ότι σβήνουν ακόμα και επιγραφές όπως για παράδειγμα "bookstore" και τις αφήνουν κενές.
tails-girl
tails-girl

Μηνύματα : 715
Ημέρα Εγγραφής : 23/08/2014
Ηλικία : 25
Τοποθεσία : Αθήνα

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Leo Burnett and 4Kids are the Devil! (Αφιέρωμα στην 4Kids!) Empty Απ: Leo Burnett and 4Kids are the Devil! (Αφιέρωμα στην 4Kids!)

Δημοσίευση από Mamoru-chan Παρ 20 Φεβ 2015, 19:33

Ευχαριστώ πολύ Very Happy Θέλει ακομα αρκετες διορθωσεις και να συμπληρωσω πραγματα, αλλά όλα θα γινουν από αύριο Smile Σχετικα με τις επιγραφες, προσωπικα πιστευω ό,τι τα "αφεντικα" ειπαν στους editors να σβησουν όλες τις επιγραφές, θεωρωντας λανθασμενα ότι όλες θα ήταν στα ιαπωνικα, και οι editors, απο το να ρισκαρουν να χασουν την δουλειά τους με το να αφηνουν αυτες που ειναι στα αγγλικα, απλα εκτελεσαν τις "διαταγιες"
Mamoru-chan
Mamoru-chan
GT Awards Staff
GT Awards Staff

Μηνύματα : 400
Ημέρα Εγγραφής : 29/04/2014

http://www.livestream.com/raaca

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Leo Burnett and 4Kids are the Devil! (Αφιέρωμα στην 4Kids!) Empty Απ: Leo Burnett and 4Kids are the Devil! (Αφιέρωμα στην 4Kids!)

Δημοσίευση από Nikos7Gauros Κυρ 15 Μαρ 2015, 13:47

φανταστική παρουσίαση, μπράβο!! Very Happy
Nikos7Gauros
Nikos7Gauros
GT Awards Staff
GT Awards Staff

Μηνύματα : 2521
Ημέρα Εγγραφής : 16/08/2014
Ηλικία : 24
Τοποθεσία : Athens, Greece

http://karamilkofansubs.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Leo Burnett and 4Kids are the Devil! (Αφιέρωμα στην 4Kids!) Empty Απ: Leo Burnett and 4Kids are the Devil! (Αφιέρωμα στην 4Kids!)

Δημοσίευση από Neo-RedRanger Πεμ 02 Ιουλ 2015, 14:16

Πολύ καλή η παρουσίασή σου φιλαράκο αλλά έχω να πω μόνο αυτό για την 4Kids

Απλά κατέστρεψαν τα anime που έπιασαν. Και ειδικά το yugioh γιατί του χάλασαν την αυθεντικότητά του. Όχι μόνο το κλασσικό αλλά και τα επόμενα sequels.
Neo-RedRanger
Neo-RedRanger

Μηνύματα : 142
Ημέρα Εγγραφής : 29/04/2014
Τοποθεσία : Inside my Deck

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Leo Burnett and 4Kids are the Devil! (Αφιέρωμα στην 4Kids!) Empty Απ: Leo Burnett and 4Kids are the Devil! (Αφιέρωμα στην 4Kids!)

Δημοσίευση από marios121 Τρι 19 Απρ 2016, 23:03

Πολύ ωραία παρουσίαση!
marios121
marios121

Μηνύματα : 1084
Ημέρα Εγγραφής : 02/05/2014
Ηλικία : 28

http://www.livestream.com/kidstoonchannel

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Leo Burnett and 4Kids are the Devil! (Αφιέρωμα στην 4Kids!) Empty Απ: Leo Burnett and 4Kids are the Devil! (Αφιέρωμα στην 4Kids!)

Δημοσίευση από Nikos7Gauros Παρ 10 Φεβ 2017, 13:38

Το μόνο που με χαλάει στην 4Kids είναι το υπερβολικό censor στα anime!
Για παράδειγμα, στην σειρά One Piece, ο χαρακτήρας Sanji κρατάει συνεχώς ένα τσιγάρο, όμως στην έκδοση της 4Kids τον έχουν να κρατάει ένα γλειφιτζούρι! Razz Laughing

_________________________________________________________
Leo Burnett and 4Kids are the Devil! (Αφιέρωμα στην 4Kids!) Tumblr_inline_nzqu1g_Iqh_R1tgh8q0_540
Καραmilko Fansubs ★ ✯ My Anime List
Πιτόγυρο Army ★ ✯ Μαγιονέζα Army
Nikos7Gauros
Nikos7Gauros
GT Awards Staff
GT Awards Staff

Μηνύματα : 2521
Ημέρα Εγγραφής : 16/08/2014
Ηλικία : 24
Τοποθεσία : Athens, Greece

http://karamilkofansubs.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης