Απαγορεύονται πλήρως τα greeklish και το spam.
Η μη τήρηση των κανόνων οδηγεί απευθείας σε BAN.

[ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ] Ego the Living Planet

Πήγαινε κάτω

[ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ] Ego the Living Planet Empty [ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ] Ego the Living Planet

Δημοσίευση από HugeG Πεμ 02 Ιουλ 2015, 11:24

«Είμαι ο Ego – η μεγαλύτερη, η δυνατότερη νοημοσύνη σε όλο το άπειρο.»

Ο Ego the Living Planet είναι ένα φανταστικός χαρακτήρας, ένας σούπερ κακός στον φανταστικό κόσμο της Marvel. Ο χαρακτήρας έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον Thor #132 τον Σεπτέμβριο του 1966 και δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα Stan Lee και καλλιτέχνη Jack Kirby.

[ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ] Ego the Living Planet 27820010


ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ

Ο Ego ο Ζωντανός Πλανήτης δεν προήλθε όπως οι άλλοι πλανήτες, αλλά από την συνένωση κοσμικών αερίων και σκόνης κατά τη διάρκεια εκατομμυρίων ετών. Επίσης, σε αντίθεση από άλλους πλανήτες, ο Ego ανέπτυξε συνείδηση και νοημοσύνη. Η αισθητικότητα του Ego δεν είναι αποτέλεσμα της σύντηξης  της  ουσίας ενός υπεράνθρωπου όντος  με ένα πλανήτη, όπως η θεά Γαία, η οποία σύντηξε την ίδια της την ουσία με την βιόσφαιρα του πλανήτη Γη. Ούτε είναι αλήθεια, αυτό που είχε πει στον Θορ, ότι δηλαδή, δημιουργήθηκε από την σύντηξη ενός πλανήτη με την συνείδηση ανθρώπινων όντων.  Στην πραγματικότητα, η συνείδηση του Ego εξελίχθηκε φυσικά μέσα στον ίδιο τον πλανήτη, προφανώς μέσα από μια διαδικασία παρόμοια με εκείνη, που επιτρέπει μερικά αστέρια να αποκτήσουν συνείδηση. Ο Ego υπήρξε μέσα στον λεγόμενο «Μάυρο Γαλαξία (Black Galaxy)», το οποίο είναι πιθανώς ένα σκοτεινό νεφέλωμα κοντά ή μέσα στην Γαλακτική Οδό (Με τον όρο Γαλαξίας ή Γαλακτική Οδός αναφερόμαστε, στο γαλαξία στον οποίο ανήκει η Γη και το Ηλιακό Σύστημα, ενώ όταν αναφερόμαστε σε άλλο γαλαξία, τον γράφουμε με πεζό γ και ακολουθεί και το όνομα ή ο κωδικός του.) Από μια άλλη πηγή, βρήκα ότι ο «Black Galaxy» είναι ένα ζωντανό «βιοσύμπαν».
Η γέννηση του Ego φέρεται να συνοδεύεται από αυτήν του Id, the Selfish Moon.

ΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ

Ο Ego ανακάλυψε πολλές φορές κατά τη διάρκεια των αιώνων διερευνητικά διαστημόπλοια από τους Rigellian αποικιοκράτες και βέβαια τα κατέστρεψε όλα. Σε κάποιο σημείο, ο Id the selfish moon έφυγε, ψάχνοντας για party.

Τελικά ο Ego αποφάσισε να κατακτήσει και άλλες περιοχές του σύμπαντος με την δημιουργία πολύ ισχυρών ανθρώπινων όντων από την δική του ουσία και με την αποστολή τους να κατακτήσουν άλλους πλανήτες. Το σχέδιο αυτό ματαιώθηκε από τον από τον Thor, ο οποίος ταξίδεψε στον Ego συνοδευόμενος από έναν Rigellian Reocerder (ήταν ένα ρομποτ). Ο Thor χρησιμοποίησε την μυστική του δύναμη για καταιγίδες, για να δημιουργήσει ένα κατακλυσμό σε επίπεδο πλανήτη μέσα στου Ego την ατμόσφαιρα και έτσι τον ζάλισε. Τώρα, ο Ego νιώθοντας ταπεινωμένος,  παράτησε τα σχέδια του για την κατάκτηση.

Μήνες αργότερα, ο Ego δέχτηκε επίθεση από τον καταστροφέα πλανητών γνωστό και ως Galactus. Πιστεύοντας να είναι η μεγαλύτερη απειλή, ο Thor άντλησε από την δύναμη του Odin και βοήθησε τον Ego να κάνει τον Galactus να υποχωρήσει. Νιώθοντας ευγνωμοσύνη, ο Ego επέτρεψε στους «Wanderers», επιζώντες από έναν πλανήτη, τον οποίο ο Galactus είχε καταστρέψει, να εγκατασταθούν πάνω στην επιφάνειά του. Αλλά σύντομα, αφού έφυγε ο Thor, ο Ego κατανάλωσε όλους τους Wanderers στο εσωτερικό του.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ EGO PRIME

Λίγο αργότερα, κατόπιν εντολών από τον Rigellian Ύπατου Αρμοστή, η άποικος με όνομα Tana Nile, πήρε ένα σχετικό δείγμα από την ουσία του Ego, με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να μετατρέψει άλλους πλανήτες σε κατοικήσιμους κόσμους. Αντ ’αυτού, το δείγμα από τον Ego, έγινε ένα ον με την δική του συνείδηση, που ονομαζόταν Ego Prime, το οποίο τελικά έφτασε στη γη και άρχισε να σπέρνει τον όλεθρο. Ο Ego Prime συγκρούστηκε με τον Thor, αλλά, όπως είχε σχεδιάσει ο Odin, κατά τη διάρκεια της μάχης, ο Ego Prime, απελευθέρωσε μια άγνωστη μορφή ενέργειας , η οποία ακτινοβολήθηκε σε τρεις ανθρώπους, ο οποίος Odin κανόνισε να έχουν μέλλον.  Η ενέργεια απελευθέρωσε τον λανθάνων γενετικό δυναμικό σε αυτούς τους τρεις ανθρώπους, Carter Dyam (Brightsword), Chi Lo (Harvest), και Jason Kimball(Genii), μεταμορφώνοντάς τους σε υπεράνθρωπα όντα, οι οποίοι μαζί με άλλα εννιά παρόμοια εξελιγμένα όντα, έγιναν γνωστοί ως οι Young Gods. O Ego Prime, έχοντας δαπανήσει όλη του την ενέργεια, αποσυντέθηκε.

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ

Ο Ego τρελάθηκε, ίσως ως αποτέλεσμα της αφαίρεσης του τμήματος, από το οποίο έγινε ο Ego Prime. Ο Thor, ο Galactus, ο Hercules και ο Firelord πολέμησαν μαζί τον τρελό πλανήτη. Ο Galactus προσκόλλησε μια τεράστια, εξαιρετικά δυνατή, αστρική μονάδα προώθησης στον νότιο πόλο του Ego. Μόλις την ενεργοποίησε, η μονάδα προώθησε τον Ego σε μια πορεία μέσω του διαστήματος, με σκοπό να τον κρατήσει μακριά από οποιονδήποτε κατοικημένο κόσμο.

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ

Ωστόσο, με τον καιρό ο Ego έμαθε να ελέγχει την μονάδα προώθησης ψυχικά. Αναζητώντας εκδίκηση για τον Galactus, ο Ego ταξίδεψε προς την Γ, την οποία είχε επισκεφτεί και παλιότερα. Καθώς ο πλησίαζε, οι βαρυτικές του δυνάμεις προκαλούσαν μεγάλες καταστροφές στη Γη και έτσι οι Fantastic Four ταξίδεψαν ως το Ego με ένα διαστημόπλοιο ώστε να αντιμετωπίσουν αυτό που ερχόταν. Ένας άνθρωπος, που ονομαζόταν L.R “Skip” Collins, χάλασε πάρα πολύ ψυχική δύναμη στην προσπάθεια να αναιρέσει ότι έκανε ο Ergo και να κάνει όλη την ανθρώπινη φυλή να ξεχάσει όλο αυτό που συναίβει. Ο αρχηγός των Fantastic Four, ο Reed Richard, αφαίρεσε ένα από τα τροφοδοτικά της μονάδας προώθησης. Ως εκ τούτου, όταν την ξαναέβαλε μπρος, μόνο το μισό της μηχανής πήρε μπρος. Ο Ego δεν ήταν σε θέση να αποφύγει τις βαρυτικές δυνάμεις του ήλιου, που προκάλεσαν τη διάσπαση του ζωντανού πλανήτη.    

Αλλά ο Ego ήταν σε θέση να αξιοποιήσει την ενέργεια του ήλιου για να παράγει αρκετή ψυχική ενέργεια για να ξανασχηματίσει τον εαυτό του. Όταν για μια ακόμη φορά κατάφερε να ελέγξει την μονάδα προώθησης, ο Ego έφυγε από το ηλιακό σύστημα της Γης. Ωστόσο, ο Ego είχε εξαντλήσει σε μεγάλο βαθμό την ψυχική του ενέργεια για να ξανασχηματίσει τον εαυτό του και χρειαζόταν να την ανανεώσει καταναλώνοντας τις ζωές άλλων όντων. Ο Ego αργούσε να «χωνέψει» ένα μεγάλο αριθμό Dire Wraiths, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί στην επιφάνεια του καθώς και δύο Galadorian Spaceknights. Τότε ήρθε ο Rom, ο μεγαλύτερος των Spaceknights, χάρις τους Seekr και Scanner (Skera) και απελευθέρωσε τους άλλους Spaceknights και εξόρισε τους Wraiths σε μια διάσταση τσέπης με όνομα Limbo.

Η ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ

Ο Ego στατολογήθηκε, κάτω από άγνωστες συνθήκες, στην ελίτ κοσμική ομάδα αυτοαποκαλούμενη «The Elders of the Universe». Ο Ego ήταν μέρος του σχεδίου τους για να καταστρέψουν τον Galactus και έτσι την πραγματικότητά μας (θα χρησιμοποιούσαν τις Infinity Gems) , αλλά σύντομα οι Silver Surfer και Mantis τους σταμάτησαν.

ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ


  • Εξαιρετική νοημοσύνη
  • Χειραγώγηση της ύλης
  • Τεράστιες ψυχικές δυνάμεις


Τηλεόραση


  • Ο Ego the Living Planet εμφανίζεται στη σειρά Fantastic Four, στο επεισόδιο «To Battle the Living Panet»,  με την φωνή του Kay E. Kuter.
  • Εμφανίζεται στη σειρά Silver Surfer, με την φωνή του Roy Lewis.
  • Κάνει και μια cameo εμφάνιση στη σειρά The Super Hero Squad Show, στο επεισόδιο «World War Witch».
  • Τέλος, εμφανίζεται και στο Hulk and the Agents of S.M.A.S.H, στο επεισόδιο «All About Ego», με την φωνή του Kevin Michael Richardson.


Video games


  • Ο Ego the Living Planet εμφανίζεται στο Lego Marvel Super Heroes


Μουσική


  • Η stoner rock μπάντα Monster Magnet, ηχογράφησε ένα τραγούδι με όνομα «Ego, the Living Planet», στο άλμπουν Dopes to Infinity.
HugeG
HugeG

Μηνύματα : 393
Ημέρα Εγγραφής : 26/12/2014

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης